Murat 131'den TIR yaptı

Güncelleme Tarihi:

Murat 131den TIR yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2014 14:07

Van'ın Tuşba ilçesinde yaşayan İsmail Mescioğlu, Murat 131 marka otomobili hurda malzemeler kullanarak 6 metrelik tıra dönüştürdü

Haberin Devamı

Servis şoförlüğü yapan Mescioğlu'nun kendi imkanlarıyla evinin bahçesinde yaptığı mini TIR, vatandaşların ilgi odağı oldu. Önce su motoruyla çalışan otomobil yapmayı planlayan Mescioğlu, bunu başaramayınca Murat 131 marka bir otomobil satın aldı ve sadece motorunu kullanarak bir araba yapmaya karar verdi.

Mescioğlu, dah

Murat 131den TIR yaptı
a sonra projesini büyüttü. İlk etapta küçük ama farklı bir araç yapmak istediğini ancak hergün yeni bir fikir üreterek bu TIR'ı ortaya çıkaran ve bir yıllık ç
Murat 131den TIR yaptı
alışma sonunda 6 bin lira harcayan Mescioğlu, "Yapacağım birkaç rötuşla aracım gerçeğini aratmayacaktır. Boş zamanlarımda yaptığım ve benzinle çalışan tırın patentini almak için yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Yaptığı TIR'a İsmail Mescioğlu'nun kısaltması "İMES" adını veren Mescioğlu, modelini de İstanbul'un fetih tarihi "Şah 1453" olarak belirledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yerli otomobil yapacak bir babayiğit arıyorum" sözünden etkilendiğini ifade eden Mescioğlu şunları kaydetti:

"Bu nedenle aracıma 65 RTE 65 plakasını yazdım. Kendimi babayiğit olarak görmüyorum ama benim de elimden bu kadar geliyor. Plakayı da sırf Başbakanımıza hediye olsun diye böyle yazdım. Arka kısmında 'Made in Turkey' yazıyor. İnşallah ilerde imkanlarım artar ve daha güzel projeleri hayata geçiririm."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!