Münih’te aşırı sağcılığa karşı gösteri

Güncelleme Tarihi:

Münih’te aşırı sağcılığa karşı gösteri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2023 09:56

Pazar günü yapılacak Bavyera seçimleri öncesinde, Münih’te aşırı sağcılığa karşı düzenlenen gösteriye 35 bin kişi katıldı. Gösteride konuşma yapan Yahudiler Merkez Konseyi eski Başkanı, AfD’nin güçlenmesi konusunda uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

ALMANYA’da aşırı sağcı Almanya için Alternatif’in, (AfD) 8 Ekim Pazar günü Bavyera’da yapılacak seçimlerden önce oylarını artırması üzerine Münih’te ‘aşırı sağa karşı’ bir gösteri düzenlendi. Münih Renklidir Derneği’nin çağrısıyla gerçekleştirilen gösteriye yaklaşık 35 bin kişi katıldı. DW Türkçe’nin haberine göre gösteriye katılan Münih ve Yukarı Bavyera İsrail Eğitim Cemaati Başkanı Charlotte Knobloch, eyalette aşırı sağın güçlenmesine karşı vatandaşları uyardı. “Pazar günü Bavyera’daki her yedi seçmenden biri aşırı sağcı partiye oy vermek istiyorsa, bu siyasi sistemde sadece bir gaftan ibaret olmaz” diyen Knobloch, bugün yapılabilecek bir hatanın yarın demokrasiyi yok edebileceğini, bunu da herkesin anlaması gerektiğini söyledi.

Münih’te aşırı sağcılığa karşı gösteri
Münih ve Yukarı Bavyera İsrail Eğitim Cemaati Başkanı Charlotte Knobloch

Haberin Devamı

ALMANYA FARKLI BİR ÜLKE OLUR
İkinci Dünya Savaşı sırasındaki Yahudi Soykırımı’nı yaşayan 90 yaşındaki Knobloch, savaş sonrasındaki dönemde demokratik kültüre olan güveninin arttığını belirterek, günümüzde Almanya’da demokrasinin büyük bir sınama içinde olduğu uyarısı yaptı. Knobloch, “Umarım bu sefer yine iyimser olanlar haklı çıkarlar. Aksi halde Yahudi cemaati gibi azınlıkların yanı sıra bütün halk için zor zamanların başlayacağını kanısındayım. Eğer aşırılar siyasette söz sahibi olursa, Almanya farklı bir ülke olur; Daha az özgür, daha güvensiz ve daha yoksul” dedi.

Münih’te aşırı sağcılığa karşı gösteri

FDP DIŞARIDA KALABİLİR
Bild tarafından yaptırılan kamuoyu araştırmasına göre, AfD 2018’e göre oylarını artırdı. Yaklaşık 9.5 milyon seçmenin bulunduğu eyalette 2018’de yüzde 10.2 oy alan aşırı sağcı partinin şu anki oy oranı ise yüzde 14 olarak tahmin ediliyor. Ankete göre, CSU yüzde 37.2 ile birinci sırada. Hür Seçmenler ve Yeşiller yüzde 15 ile ikinci sıra için yarışırken, SPD’nin oyları yüzde 9. FDP’nin ise yüzde 4 ile Meclis’e girememe riski bulunuyor.

Haberin Devamı

Münih’te aşırı sağcılığa karşı gösteri

Münih’te aşırı sağcılığa karşı gösteri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!