Münih'te anlamlı balo

Güncelleme Tarihi:

Münihte anlamlı balo
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 14:19

MÜNİH'te 1992 yılında kurulan Münih Türk-Alman Özürlüler Derneği, geleneksel yıllık balosunu Hotel Marriott'ta yaptı.

Haberin Devamı

Gecenin açılış konuşmasını yapan derneğin kurucusu ve Başkanı Adalet Günel, davetlilere ve katkıda bulunanlara teşekkür ederek, "Sizlerin sayesinde derneğimiz aracılığı ile bir çok engelli insanımız yardıma kavuşacak. Yardımlarınızın her kuruşu, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da özürlü insanlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacaktır" dedi.

Gelirler derneğe
Yıllık baloda önce ünlü pop sanatçısı Faruk K. sahne aldı. Beraberinde getirdiği son albümünden 20 adet CD’yi açık artırma ile satışa sunan Faruk K. satışlardan elde edilen 250 Euro geliri de derneğe bağışladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Türk sanat müziğinin ünlü ismi Safiye Soyman sahneye geldi. Kendisinin de özürlü bir çocuğu olduğunu ve bu yüzden özürlü anne-babaların kendisi için gerçekten çok değerli olduğunu söyleyen Soyman, "Böyle gecelerde yer almak benim için büyük bir gurur kaynağı" diye konuştu. Ünlü sanatçı Safiye Soyman, iki saat sahnede kalarak Türk sanat müziğinin sevilen en güzel eserlerini seslendirdi.

Yılın annesini seçtiler
Baloda ayrıca yılın annesi de seçildi. 14 yaşında özürlü çocuğu bulunan ve diğer çocuğu üniversitede okuyan Hanife Kurtuluş (41) yılın annesi seçildi ve ödülünü Münih Başkonsolosu Ali Rıfat Köksal’ın elinden aldı. Yılın Annesi Hanife Kurtuluş, "Biz annnelerin işi gerçekten zor. Ama Allah güç veriyor ve böyle bir durumdaki kişinin en büyük ihtiyacı manevi destek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!