Münih Türk Film Günleri başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Münih Türk Film Günleri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2011 18:55

22'inci kez yapılan Münih Türk Film Günleri 9 Nisan Cumartesi akşamı 'Almanya' filmi ile başlıyor. 17 Nisan'a kadar sürecek film şenliğinin ana temasını Almanya'ya olan iş göçünün 50'inci yılı nedeniyle 'Göç' olgusu oluşturuyor.

Haberin Devamı

Almanya'nın Münih kentinde 1989 yılından beri düzenlenen Türk Film Günleri 9 Nisan Cumartesi günü start alıyor. Münih'in ünlü kültür merkezi Gasteig'da gerçekleşecek olan film şenliğinin galası Yasemin Şamdereli'nin 'Almanya' isimli filmi ile yapılacak. Gala gecesinde Yasemin Şamdereli ile filmin başrol oyuncularından Aykut Kayacık da hazır bulunacak. Açılışı Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş tarafından yapılacak olan Türk Film Günleri 17 Nisan'a kadar devam edecek.

GÖÇ FİLMLERİ
Türkiye ile Almanya arasında 1961 yılında imzalanan işgöçü antlaşmasının 50'inci yılı vesilesiyle bu yılki Film Günleri'nin ana temasını göç filmleri oluşturuyor. Açılışı Almanya'da yaşayan bir Türk ailesinin yaşam öyküsünü komedi diliyle anlatan, zaman zaman da hüzünlendirici ögelerin ağır bastığı 'Almanya' filmiyle yapılacak olan film günlerinde 70 ve 80'li yıllarda çekilen 'Vatan Yolu', '40 Metrekare Almanya', 'Yasemin', 'Umuda Yolculuk' ve 'Almanya Acı Vatan', gibi klasikleşmiş göç filmleri gösterilecek.

YENİ SİNEMA
Belgesel ve kısa filmlerin de yer aldığı Türk Film Günleri boyunca diğer yandan Türk sinemasının güncel yapıtlarından Selim Demirdelen'in 'Kavşak', Nesli Çölgeçen'in 'Denizden Gelen', Selim Güneş'in 'Kar Beyaz' ve son Berlin Film Festivali'nde yarışma filmi olarak yer alan Seyfi Teoman'ın 'Bizim Büyük Çaresizliğimiz” isimli filmler Münihli sinemaseverlerle buluşacak. Program hakkında detaylı bilgi: www.sinematurk-munchen.de

Haberin Devamı

SinemaTürk Derneği tarafından organize edilen Münih Türk Film Günleri'nin gala gecesinde ayrıca ünlü müzisyenler Selena ve Mert Öztaner kendi eserleri olan pop opera tarzında bestelenmiş 'Bir Fincan Kahve'den dört şarkı seslendirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!