Münih Türk Film Günleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Münih Türk Film Günleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2010 12:25

Almanya’da 21. Münih Türk Film Günleri, "İstanbul ve Metropol Yaşamları" sloganıyla başladı. 29 Mart'a kadar sürecek festivalin açılışında Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Üç Maymun’ adlı filmi gösterildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da 21. Münih Türk Film Günleri önceki akşam başladı. İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması dolayısıyla bu yılki film günlerinin ana konusu İstanbul’u oluşturuyor. ‘İstanbul ve Metropol Yaşamları’ sloganıyla başlayan festival 29 Mart’a kadar sürecek. Açılş filmi olarak Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Üç Maymun’ adlı filmi gösterildi. Filmden sonra başrol oyuncusu Hatice Aslan soruları yanıtladı.


Münih ‘Gasteig’ Kültür Merkezi’nde yapılan açılışta konuşan Bavyera Eyaleti Bilim, Araştırma ve Sanat Bakanı Wolfgang Heubisch, Başkonsolos Ali Rifat Köksal film sanatının değişik kültürlerden insanların farklı renklerini yansıtırken ortak değerlerde buluşturma gücünün önemini vurguladılar. Başkonsolos Köksal, İstanbul'un tarih boyunca farklı kültürleri yaşattığını söyledi. Gala Gecesi’nde Soprano Selena ve Bariton gitarist Mert Gökhan Öztaner eski İstanbul resimleri eşliğinde ‘İstanbul Şarkıları’ndan oluşan bir dinleti sundular.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!