Münih Turizm Fuarı başladı

Güncelleme Tarihi:

Münih Turizm Fuarı başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2011 22:11

Fuarda büyük bir stantla yer alan Türkiye, ilk günden büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Almanya'nın Münih kentinde her yıl düzenlenen turizm fuarı başladı. 27 şubata kadar sürecek fuarda Türkiye, toplu bir stantla yer alıyor. B5 numaralı salonda bulunan Türkiye bölümünde, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk hava Yolları, Kemer, Didim, Kaş, Kalkan, Patara, Alanya, Gölbaşı, Düzce ve Seferihisar belediyeleri ile İberotel Serra Palace, Kaya Yachting, Diva Tours, Logic Tours, Merke Tour, Papillon Hotels, Crystal Hotels ve Bentour turizm yetkilileri tanıtım yaptı.

Fuar tanıtımıyla ilgili bilgi veren Kültür ve Turizm Ataşesi Raci Karaca, Münih fuarının Almanya'nın önemli turizm tanıtım platformlarından bir olduğunu belirterek, “Buraya ataşeliğimiz 300 metre karelik bir alanda katılmaktadır. Türkiye standında kendi tanıtımlarını sunmak üzere 17 adet alt katılımcı yer almaktadır. Ülkemize gelen yabancı turistlerin başını 2010 rakamları itibarıyla Almanya çekmektedir. Almanya'dan Türkiye'ye geçen yıl 4,5 milyonun üzerinde turist gelmiştir. Türkiye'ye geçen yıl tam 28 milyon civarında turist misafir etmiştir. 2011 yılında ise Türkiye gerçek anlamda turizm patlaması beklemektedir. Mısır ve Tunus gibi turizm ülkelerinde meydana gelen olaylardan dolayı bu ülkelere gitmeyi planlayan turistlerin büyük çoğunluğunun Türkiye'ye yöneleceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Türk standını ziyaret eden Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş, Türkiye'nin kültürel ve doğa zenginliğini tanıtmak için ayrıca Almanya'da yaşayan vatandaşlarımıza da önemli görevler düştüğünü söyledi.

Fuara ilk defa katıldıklarını belirten Düzce Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ise , Türkiye'de yeni yeni başlayan eko turizmi tanıtmak için buraya geldiklerini belirtti Düzce bölgesine şimdiye kadar çok az sayıda yabancı turist geldiğini ifade eden Budak, Ancak bu sayının tanıtım faaliyetlerine ağırlık veren hak ettiği yere gelebileceğini söyledi.

Stantta yer alan Türk Hava Yolları Münih Müdürü Eray Kurt da artan talebi karşılamak için ek sefer koyduklarını dile getirdi. THY'nin ilk defa Münih'ten İzmir'e direkt uçacağını kaydeden Kurt, yaz sezonu için büyük grup rezervasyonları yapıldığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!