Münih’te 'PEGIDA ve Teröre Hayır' mitingi

Güncelleme Tarihi:

Münih’te PEGIDA ve Teröre Hayır mitingi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 01:00

12 haftadır Almanya’nın Dresden kentinde odaklanan ve Almanya’nın yanı sıra dünyanın da dikkatini üzerine çektiği “PEGIDA” hareketi, Münih’te de 10 binler tarafından protesto edildi.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Dieter Reiter, “Birlikteliğimizi ve huzurumuzu bozmak isteyenlere dayanışma ile yanıt veririz. Kimse bozamaz” dedi.

KORKU ÖZGÜRLÜK VERMEZ

Münih’in tarihi Sendlingertor alanında toplanan Münihliler, PEGIDA ve son yaşanan terör olaylarını protesto ettiler. Gösteriye katılan Münih Anakent Belediye Başkanı Dieter Reiter (SPD) yaptığı konuşmada, Paris’te yaşanan terör saldırısını lanetlediklerini belirtirken, “Terör bir insanlık suçudur. Bugün burada Hırıstiyanı, Müslümanı, Yahudisi, Protestanı toplanıp kenetlendik. İnsanlık bunu gerektirir. Çünkü, hiç bir dinde ölümle çözüm yoktur. Barış, sevgi ve özgürce birlikte yaşam vardır. Bizler böyle dayanışma içinde olduğumuz sürece korkmamıza gerek kalmaz. Böyle kenetlenmiş bir kentin belediye başkanı olmak bana son derece gurur veriyor” dedi.

Gösteride yapılan çeşitli konuşmalarda PEGIDA hareketine karşı çıkılması vurgulanırken, terör olayları lanetlendi. Ayrıca, çeşitli sanatçılar, parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileride gösteriye katkıda bulundular.

İSLAM CEMAATLERİ ÇAĞRI YAPTI

Akşamın erken saatlerinden itibaren toplanmaya başlayan protestocu halk, daha sonra mahşer yerine dönüştü ve çevre yolların bağlantıları polis tarafından bariyerlerle kapatılırken, geniş güvenlik önlemleri alındı. Bu arada, Bavyera’daki müslüman çatı kuruluşları, DİTİB, Milli Görüş, İslam Kültür Merkezleri Birliği, UIAZD, IGBD, Muslimrat München destek çağrısı yaptılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!