Münih bölgesinde üstün başarılı öğrencilere ödül

Güncelleme Tarihi:

Münih bölgesinde üstün başarılı öğrencilere ödül
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2023 11:11

Münih Başkonsolosluğu görev alanında bulunan ve liseyi üstün başarıyla tamamlayan Aleyna Bozkurt ve Ersan Eke, Münih Başkonsolosluk Rezidansı Kabul Salonu’nda düzenlenen törenle ödüllendirildiler. Tören, Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan’ın ev sahipliğinde ve Münih Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Akın Deveci’nin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Ödül töreninde, Aleyna Bozkurt’a babası Addullah Bozkurt, annesi Emine Bozkurt, ve ablası Merve Bozkurt eşlik ederken, Ersan Eke törene annesi Olga Eke ile katıldı.

Haberin Devamı

 LİSE öğrenimini akademik ve bireysel başarıyla örnek olacak şekilde tamamlayan öğrencilere ödülleri Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan ve Münih Eğitim Ataşesi Dr. Öğr. Üyesi Akın Deveci tarafından taktim edildi. Başkonsolos Erdoğan; konuşmasında, Almanya’daki Türk öğrencilerin başarılarıyla gurur duyduğunu vurgulayarak, eğitim alanına büyük önem verdiklerini ve desteklerinin artarak devam edeceğinin altını çizdi. Almanya’daki Türk gençlerinin eğitim alanında elde ettikleri başarıların giderek artmasından memnuniyetini ifade eden Başkonsolos Erdoğan, ödüllerini alan Aleyna Bozkurt ve Ersan Eke nezdinde tüm Türk öğrencileri gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik etti. Akademik başarıların yanı sıra Türkçe dil öğreniminin büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Erdoğan, “Türkçe dil derslerine katılım gençlerimize önemli katkılar sağlamaktadır. Dersler neticesinde elde ettikleri dile hakimiyet; kendilerinin sosyal, kültürel ve akademik gelişimlerine önemli katkılarda bulunmaktadır. Bugün ödüllerini alarak bizleri gururlandıran öğrencilerimiz bu eğitimlerin verdiği kazanımların en önemli örneğidir’’ ifadeleriyle Türkçe dil öğrenimin önemini vurguladı.

Münih bölgesinde üstün başarılı öğrencilere ödül
EN ÖNEMLİ GÖREV AİLELERE DÜŞÜYOR
Münih bölgesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nca görevlendirilen; 39 öğretmenin farklı okullarda çok sayıda Türkçe dil dersi sınıfı açarak, son derece nitelikli bir kadro ile Türkçe dil eğitimine devam ettiğini ifade eden Erdoğan, bu konuda en önemli görevin ailelere düştüğünün altını çizerek, Türkçe dil derslerine katılım konusunda çağrıda bulundu. “Son derece nitelikli bir eğitim kadrosu oluşturan Türk öğretmenlerimiz; çok büyük gayretlerle Türkçe dil öğrenimini yaygınlaştırmak ve vatandaşlarımıza hizmet etmek için çaba sarf ediyor. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum’’ ifadelerini kullanan Başkonsolos Erdoğan, Türk toplumunun eğitimi konusunda gereken tüm desteği vermeye devam edeceklerini belirtti. Törende yer alan Münih Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Dr. Akın Deveci; ödül alan öğrenciler Aleyna Bozkurt ve Ersan Eke’yi üstün başarılarından dolayı tebrik ederek, öğrencilere ve ailelerine teşekkürlerini sundu. Başkonsolos Erdoğan’ın bir süre sohbet ettiği öğrenciler üniversite planları ve sonraki eğitim hayatları hakkında bilgi vererek, hedeflerini anlattılar.
Münih bölgesinde üstün başarılı öğrencilere ödül

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!