Mültecilerin maliyeti 3 kat arttı

Güncelleme Tarihi:

Mültecilerin maliyeti 3 kat arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2012 12:38

DANİMARKA'da yaşayan mültecilerin devlete maliyetinin 3 katı artarak 947 milyon krona (129 milyon Euro) ulaştı. 2008 yılında 370 milyon kron olan giderlerin, 2012 yılında 947 milyon krona yükselmesi bazı siyasileri harekete geçirdi.

Haberin Devamı

Liberal Parti sözcüsü İnge Stöjberg, mülteciler için gereğinden fazla harcama yapıldığını söyledi.

Danimarka Halk Partisi sözcüsü Martin Henriksen de Liberal Parti'ye hak vererek, mültecilere yapılan harcamaların bu şekilde devam etmesi durumunda daha da artacağını söyledi.

Parlamento Bütçe Komisyonu da yapılan hesaplara göre, 2012 yılı sonunda mülteciler için yapılan harcamaların beklenilenin 85 milyon kron daha üzeine çıkarak, 1 milyar kronu aşacağını bildirdi. Danimarka halk Partisi Sözcüsü Martin Henriksen, mülteci harcamalarını frenlemek gerektiğini savunarak

"Ülkemizde refah düzenini korumak için bir dizi reformlar gerçekleştirirken, Mülteciler için yapılan harcamaların hızlı bir şekilde artması kabul edilemez. Bu durumda şunu sormak gerekir „Danimarkalılardan mı yoksa yabancılardan mı tasarruf edeceğiz?" dedi.

İktidardaki Sosyal Demokrat Parti Sözcüsü Trine Bramsan Mültecilere gereğinden fazla harcama yapıldığını, özellikle yeni mülteci kampları için yapılan harcamaların arttığını kabul ederek

"Ülkemizde Mültecilere yapılan harcamalardaki artış dünya ülkelerindeki gelişmelerden kaynaklanıyor. Ülkemize gelen mülteci sayısı alınan tüm önlemlere rağmen artıyor. Şimdi de Suriye'den gelen mülteciler başladı. Sadece biz değil, sorun olan ülkelere komşu ülkeler de büyük sorunlar yaşıyorlar" dedi.

Mültecilere yapılan harcamaların meclis yeni çalışma yılına başladığında tekrar ele alınacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!