Mülteci geldi vekil adayı oldu

Güncelleme Tarihi:

Mülteci geldi vekil adayı oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2012 12:21

ALMANYA’nın Schleswig-Holstein Eyaleti’nde 6 Mayıs’ta yapılacak eyalet meclisi seçimlerinde, 16 yıl önce siyasi mülteci olarak gelen Somalili Mukhtaar Cali da milletvekili adayı oldu.

Haberin Devamı

Siyasi mülteci olarak geldikten sonra normal bir yaşam sürdürebilmek için büyük mücadele verdiği belirten Cali parti listesinin 15. sırasından aday gösterildi.

Yeşiller’in oy oranlarını artırması durumunda parlamentoya girme şansı yüksek olan Cali, “Kiel’in Türk mahallesi olarak bilinen Gaarden semtinden adayım. Bir çok Türk arkadaşım var. Hepsi benim seçim kampanyama destek veriyor. Almanya’ya geldiğim ilk dönemlerde en büyük desteği ve yardım Türklerden gördüm. Bunu asla unutmam. Parlamentoya girdiğim takdirde tabii ki en başta çok iyi bildiğim göç ve uyum politikası alanında çalışıp, göçmenlerin sorunlarına çözüm arayacağım” dedi.

Birlik olmalıyız
Dört çocuk babası 41 yaşındaki Cali, Avrupa dışından gelen göçmenlerin yaşam şartlarının daha ağır olduğuna dikkat çekerek, “Bunu en iyi bilenler Türkler ve Afrika’dan gelen göçmenler. Aynı Türkler de olduğu gibi Afrika’dan gelen göçmenler için de vize, aile birleşimi engeli, Almanca sınavı büyük sorun. Yeşiller olarak bu konuların üzerinde ısrarla duracağız” dedi.

Adaylara destek vermek için Kiel’e gelen Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir’in adaylığından dolayı kendisini tebrik ettiğini belirten milletvekili adayı, “Göçmenler en azından ortak sorunları konusunda el ele verirse ciddi bir güç oluşturabilirler. Göçmenlerin daha fazla politikayla ilgilenmeli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!