Mücadele 100 yıldır sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Mücadele 100 yıldır sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2012 14:33

Berlin Çalışma, Uyum ve Kadınlar Senatörü Dilek Kolat,son günlerdeki ücret eşitliği tartışmalarına değinirken,“Bu konuda kadınlar 100 yıldır mücadele veriyor” dedi.

Haberin Devamı

BERLİN Eyaleti Çalışma, Uyum ve Kadınlar Senatörü Dilek Kolat, kadınların eşit haklara sahip olmaları için Türk kökenli kadınların verdiği mücadeleyi yürekten desteklediklerini ve bu desteğin sürdürüleceğini söyledi.

Berlin Türkiye Kadınlar Birliği’nin, Dünya Kadınlar Günü ve derneğin geçen yıl yaşamını yitiren eski başkanı Meral Uygun’u anma amacıyla Berlin’de düzenlediği etkinliğe Kolat’ın yanı sıra SPD’li Federal Meclis milletvekili Mechthild Rawert ve Berlin Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Eren Ünsal’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Eşit işe eşit ücret

Senatör Dilek Kolat, yaptığı kısa konuşmasında, son günlerde Almanya’nın yeniden gündemine yerleşen kadın ve erkeğe eşit ücret ve yönetimde kadın sayısının artırılması konularına değindi. Aynı iş için kadın ve erkeğe eşit ücret ödenmesinin 100 yıl önce başlatıldığını hatırlatan Kolat, “Biz bugün de aynı mücadeleyi veriyoruz. Bunun artık tartışması bile olmamalı. Kadın ve erkeklere aynı iş için eşit ücret ödenmeli” diye konuştu.

Göçmenler artmalı

Dilek Kolat, borsada işlem gören işletmelerin yönetiminde kadın sayısının çok düşük olduğuna dikkat çekerken, bu alanda somut adımlar atılmasının kaçınılmaz olduğunu da dile getirdi. Kolat, Almanya’daki kamu kurum ve kuruluşlarında göçmen kökenli personel sayısının artırılması gerektiğini de söyledi.

Berlin’de bu oranın yüzde 19 civarında olduğuna işaret eden Kolat, eyaletlerin çoğunda bu oranın hâlâ çok düşük olduğunu da hatırlattı. Kolat ayrıca Almanya’da 1 Nisan itibariyle yurtdışında alınan diplomalarının denklik uygulamasına başlanacağını belirtirken, bu sayede kadınlıerkekli göçmen kökenli birçok insanın eğitim gördükleri meslek dalında çalışma imkanına sahip olacaklarının da altını çizdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!