Moussi, Soma’ya gelmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Moussi, Soma’ya gelmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 09:53

İngiltere’de futboldan kazandığı parasının bir bölümünü Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) oluşturduğu Soma Umut Fonu’na bağışlayan Birmingham oyuncusu Guy Moussi, “Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin çocuklarıyla tanışmak için Soma’ya gelmek istediğini” söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar’ın, ünlü Fransız orta saha oyuncusuna teşekkür amacıyla Başkonsolosluk konutunda düzenlediği etkinliğe, 30 yaşındaki futbolcunun menajerliğini yapan Muzzi Özcan ve Burhan Aytaç’da katıldı.

MOUSSİ’NİN TÜRKİYE ÖZLEMİ

Paris’te yaşayan ve yaklaşık 6 yıldır İngiltere’de top koşturan futbolcu açıklamasında, Fransa’da çok sayıda Türk yaşadığını ve çok sayıda arkadaşı olduğunu ifade etti.

Henüz Türkiye’yi ziyaret etmediğini dile getiren Moussi, “Fransa’da çok Türk var. Benim de çok sayıda Türk arkadaşım var. Onlar Soma’ya yardım ediyorlardı. Ben de bir şeyler yapmalıydım. Soma faciasını yakından takip etmiş, derinden yaralanmış ve ilk transferimde oradaki insanlara yardımcı olmayı düşünmüştüm. İnsanlık bunu gerektirir” dedi.

Yaşanan faciayı televizyon haberlerinde izlediğine değinen Moussi, “İlk fırsatta önce Soma’da Vakıf üyeleri ve faciada hayatını kaybetmiş işçilerin çocuklarıyla tanışmak istediğini ardından da Türkiye’de tatil yapmak istediğini” sözlerine ekledi.

İNGİLTERE VE BATI’NIN BAKIŞI

Başkonsolos Yorulmazlar, konuşmasının başında futboldan kazanmış olduğu kazancın bir bölümünü Soma’da şehit olan vatandaşlarımıza bağışlayan Moussi ile biraraya gelmekten çok büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Ayrıca, Birmingham oyuncusuna yaptığı hayırseverlikten dolayı teşekkür etti.

İngiltere’de toplumun her kesiminden Soma’daki felaket konusunda destek mesajları aldıklarını ifade eden Yorulmazlar, “Gerek madenlerde çalışan işçilerinden gerek toplumun farklı kesimlerinden, Sinagog’dan Hahambaşı’ndan farklı mesajlar alarak Türkiye’deki bu felaketten üzüntü duyduklarını ifade ettiler. Ben şunu söylemek istiyorum. İngiltere ve Batı’da, Türkiye ile genel algının olumsuz olduğu, Türkiye’ye karşı olduğu gibi yanlış bir düşünce var” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE BATI’NIN BİR PARÇASI’

Konuşmasının devamında Yorulmazlar, “Bence, Soma konusundaki yaklaşım ve Soma konusunda bize yapılan yardımlar bunun tam aksi bir yöne işaret etmektedir. Ben bu anlamda bugün Sayın Moussi’ye teşekkür ediyorum, yardımları için. Kendisi Soma’ya da gidecek. Orada çocuklarla biraraya gelecek. Toplumumuza şu mesajı vermek istiyorum; Türkiye, Batı dünyasının bir parçasıdır. Batı dünyasından da farklı alanlarda destek görmektedir. Bu Soma konusunda yaşanan felaket de bir insanlık dramı olarak İngiltere ile Türkiye’yi bir araya getiren, aynı acıları paylaşabildiğini ortaya koyan bir felaket olmuştur” dedi.

Moussi, Soma’ya gelmek istiyor


Konuşmalar ardından Moussi, Başkonsolos Yorulmazlar’a kendi ismi ve imzasını taşıyan 39 numaralı formasını hediye ederken, Yorulmazlar da, porselen takımı hediye etti.

Moussi’nin bağışta bulunduğu diğer kurumların ise ‘Birmingham Engelli Taraftarlar Kulübü’, ‘Ebola’yı Durdurun Fonu’ ve ‘Paris’te bir kilise’ olduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!