Mörfelden-Walldorf Şirketler Buluşması

Güncelleme Tarihi:

Mörfelden-Walldorf Şirketler Buluşması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2015 13:25

Mörfelden-Walldorf Belediye Başkanı Heinz-Peter Becker, bu yıl 16'ncısı düzenlenen ve bölgedeki iş insanlarıyla, dernekleri bir araya getiren geleneksel 'Mörfelden-Walldorf Şirketler Buluşması'nı bu kez Hürriyet tesislerinde gerçekleştirdi. Toplantıyı organize eden ve belediyenin Şehir Planlamacılığı ve İmar Birimi'nde faaliyet gösteren Stephan Neubacher, akışın moderatörlüğünü üstlendi.

Haberin Devamı

Mörfelden-Walldorf Belediye Başkanı Heinz-Peter Becker, açılış konuşmasında bölge faaliyet gösteren şirket temsilcilerine teşekkür ettikten sonra, imar planındaki değişiklikleri, modernleşme çalışmalarını ve bölge trafiğindeki iyileştirmeleri özetledi.

Dogan Media International Mali İşler Müdürü Ozan Çorgundağ da, 50 kadar konuğu evsahibi olarak selamladıktan sonra Hürriyet Gazetesi’nin erişim gücü ve matbaasında basılan ürünler hakkında bilgiler verdi.

Mörfelden-Walldorf Şirketler Buluşması


Lions Club’ı temsilen söz alan Rüdiger Schumacher ise, bu yıl satışa sunacakları Noel takvimini tanıttı. Schumacher, gelirin şehrin Darülaceze kurumuna bağışanacağını belirtirken, 2016 takviminden yaklaşık 8 bin Euro beklediklerini sözlerine ekledi.

Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması

CMS Avukatlık Bürosundan Dr. Ulrich Becker, ABD ile AB arasında görüşmeleri süren Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması’nın avantaj ve dejavantajlarını kapsayan bir sunum yaparak Mörfelden-Waldorf’ta faaliyet gösteren firmaların yetkililerini bilgilendirdi.

2015 yılında yürürlüğe girmesi planlanan anlaşmanın görüşmelerinin konunun zorluk derecesinin yüksek olmasından dolayı 2017 yılına dek sürebileceğini belirten uzman, proje ile okyanusötesi ticaretin kolaylaştırılmasının, ihalelerin her iki taraf için de eşit değerlendirmeye alınmasının sağlanmasının, sözü edilen iki bölgede ekonominin büyümesi ile işşizliğin azaltılmasının ve gelişen Çin ekonomisi ile rekabet edilebilmesinin amaçlandığını belirtti.

Becker, bunun için gümrük vergilerinin azaltılacağını ve buradaki bürokratik ve hukuki işlemlerin hızlandırılacağını, iki bölgedeki farklı standart ve normların birleştirileceğini ve bu sayede tüketiciye daha geniş bir yelpazeden ürün seçme ve bunu daha ucuza mal etme imkanı sağlanacağını avantajlar arasında sıraladı.

Ahmadiyya Müslüman Cemaati

Ahmadiyya Müslüman Cemaati ise, sunumunda kente yapılacak cami hakkında bilgi verdi. 1889’da Hindistan’da kurulan cemaatin Almanya’daki faaliyetleri 1923 yılından beri sürüyor ve bu ülkede 37 bin üyesi bulunuyor.

2012 yılında Almanya’da ilk İslam Bilimleri Enstitüsünü Riedstadt’a kuran Ahmadiyya, Hessen eyaletindeki ilkokullarda İslam dersi verme yetkisine de sahip bulunuyor.

Mörfelden-Walldorf Şirketler Buluşması
Mörfelden-Walldorf Şirketler Buluşması


Ülkede 47 camisi bulunan cemaatin en eski ibadethaneleri Hamburg Stellingen’de 1957’de inşa edilen Fazle Ömer Camisi ile 2 yıl sonra ibadete açılan Frankfurt’taki Nur Camisi.

Mörfelden-Walldorf Şirketler Buluşması
Mörfelden-Walldorf Şirketler Buluşması

Haberin Devamı

Riedstadt’ta 2004 yılında faaliyete geçen Aziz Camisi ile 2013 yılında Frankfurt Flörsheim’da Müslümanların hizmetine sunulan Ata Camisi de cemaatin yeni yapımları olarak kabul ediliyor.

Mörfelden-Walldorf Şirketler Buluşması


Mörfelden-Walldorf’ta yapım aşamasında olan Subhan Camisi için kadın ve erkekler için 2 ibadethanelik bir mimari plan hazırlanmış. Camide çok amaçlı bir oda ile mutfak, abdesthaneler ve bürolar da yer alacak.

Toplantıya katılan firmaların listesi ise şöyle:

Akkurat Aktiv
ALDI Gıda Zinciri
Bott u. Schirmer
Brillanz-Media
Continental Sigortacılık
DHL Solucions
Effekto
Hessen Eyaleti Perakende Ticaret Derneği
Ergün + Partner
FRANK GmbH
Frankfurt Volksbank
GESIPA Blindniettechnik
GEWI Ticari Emlak
Hessische Landesgesellschaft mbH
Idea Force International
Groß-Gerau Belediyesi İş Ajansı
Logistic People
medical airport service
PM Management
Sandvik
Servitius Ev ve Mutfak Hizmetleri
Societäts Matbaası
Valentins Çiçekçilik
WfB Rhein-Main Derneği

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!