Moral buldular

Güncelleme Tarihi:

Moral buldular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2010 11:47

Frankfurt-Höchst Cezaevi'nde tutuklularla ziyaretçiler arasında yapılan "15. Mini Dünya Kupası" futbol turnuvasında, kader mahkumları moral buldular. Turnuvanın galibi Brezilya takımı oldu.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Frankfurt Gençlik, Uyuşturucu Bağımlıları ve Özürlülere Yardım Kuruluşu'nun her yıl geleneksel olarak Höchst Cezaevi'nde düzenlenen futbol turnuvasında, kader mahkumları moral buldu.
Tutuklularla ziyaretçiler arasında düzenlenen ve bu yıl 15.'si yapılan Mini Dünya Kupası Futbol Turnuvası'nda ziyaretçilerden oluşan Brezilya takımı şampiyon oldu. Finalde normal süresi 3-3 biten karşılaşma sonrası Güney Afrika'yı penaltı atışlarında 6-4 mağlup eden Brezilya'ya şampiyonluk kupasını Bundesliga hakemi Lutz Wagner verdi. Turnuvada üçüncülük İsviçre'yi 4-2 yenen Almanya'nın oldu. 385 Bundesliga maçı yöneten Wagner'in düdük çaldığı turnuvada maçlar centilmence geçerken 7 top dikenlere takılıp patladı.

Başkandan davet
80'e yakın Türk'ün yattığı Höchst Cezaevi'inde 4'ü tutuklulardan dördü ziyaretçilerden oluşan 8 takım 15. Mini WM Şampiyonası için ter döktü. Turnuvanın başlama vuruşunu Eintracht Frankfurt Başkanı Peter Fischer ile Bundesliga Hakemi Lutz Wagner yaptılar. Bundesliga ekibi Frankfurt'un Başkanı Fischer, Türkiye A Milli Takımı ile Amerika'ya giden futbolcuları Halil Altıntop'un sadece formasını ve selamını getirebildiğini belirtip, "Sizleri bunun için Bundesliga'daki bir maçımıza davet ediyorum. Ayrıca tutukluluk sonrası tekrar buraya düşmemeniz için çaba göstermenizi diliyorum" dedi. Başkan Fischer ayrıca beraberinde getirdiği 3 futbol topu ile bütün futbolcuların imzaladığı Eintracht formasınıda hediye etti. Eintracht ve Bayer Levekusen'in eski milli futbolcusu Ralf Falkenmeyer de etkinliğe katılmaktan memnun olduğunu belirtip geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ünlülerden destek
Frankfurt Belediye Başkanı Petra Roth'un selam ve geçmiş olsun dileklerini getirdiğini söyleyen Belediye Encümeni Dieter Bürger beraberinde getirdiği 7 topu Cezaevi Müdürü Frank Lob'a teslim etti. 15 yıl içinde aralarında Ümit Korkmaz, Murat ve Sibel Didin, Dieter Müller'in de bulunduğu 860 kişinin turnuvaya katılıp destek ve moral verdiğini belirten Frankfurt Gençlik, Uyuşturucu Bağımlıları ve Özürlülere Yardım Kuruluşu görevlisi Bilal Can, "14 turnuvada 275 top dikenlere takılıp patladı. Rekor 25 patlayan topla 2008 yılındaydı. 8 kez ziyaretçilerin takımı 6 kezde tutuklulardan oluşan takım şampiyon oldu" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!