Mona Sahlin istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Mona Sahlin istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2010 17:40

İsveç ana muhalefet partisi Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Mona Sahlin, 19 Eylül’de yapılan genel ve yerel seçimlerde yeterli başarı gösterilemediği gerekçesiyle, partililerin isteği üzerine görevinden istifa ettiğini açıkladı. Sahlin, yeniden aday olmayacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Sosyal Demokrat Parti Genel Merkezi’nde bu sabah başlayan parti kriz toplantısı akşam saatlerine kadar sürdü. Toplantıda partinin genel ve yerel seçimlerde aldığı başarısız seçim sonuçları sonrasında tartışılan Mona Sahlin’in genel başkanlığı üzerindeki eleştiriler yeniden gözden geçirildi. Toplantı sonunda basın toplantısı düzenleyen Mona Sahlin, Parti Genel Başkanlığı’ndan istifa ettiğini, önümüzdeki mart ayında yapılacak olağanüstü kongrede, partinin yeni genel başkanının seçileceğini açıkladı.

Sosyal Demokrat Parti’nin ilk kadın genel başkanı olan Mona Sahlin, geçtiğimiz 11 Mart’ta İsveç Meclisi’nde oylanan 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarıya da parti olarak büyük destek vermiş, bunun üzerine İsveç’te yaşayan Türklerden tepki çekmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!