Möln kurbanları bir hafta anılacak

Güncelleme Tarihi:

Möln kurbanları bir hafta anılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2012 14:26

Mölln kurbanları anma etkinlikleri yarın (Cuma) başlıyor İki neonazinin kundakladığı evde yanarak can veren Bahide Arslan, Yeliz Arslan ve Ayşe Yılmaz katledilişlerinin 20. yılı nedeniyle 23 Kasıma kadar sürecek anma etkinlikleri çerçevesinde Cumartesi (17.11.) büyük bir yürüyüş düzenlenecek.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Mölln kentinde 23 Kasım 1992’de ırkçı vahşete kurban giden Bahide Arslan, Yeliz Arslan (10) ve Ayşe Yılmaz (14), katledilişlerinin 20’nci yılı nedeniyle bir hafta sürecek etkinlikler dizisiyle anılacak.

* Anma haftası yarın saat 18.00’de Mölln’deki Augustinum salonunda yönetmen Malou Berlin’in belgeseli ‘Yangından Sonra’nın gösterimiyle başlayacak.

* Cumartesi günü saat 12.00’de, Mölln Bauhof’ta büyük bir yürüyüşle ırkçılık lanetlenecek. Aynı gün saat 16.00’dan itibaren Stadtwerke Arena’da sanatçılar Jan Delay, Sisters, Murat Ayı, Sammy Deluxe’ün katılımıyla ‘Umutmak Yok, Affetmek Yok’ adıyla konser düzenlenecek.

* En önemli etkinlik, vahşetin yaşandığı gün olan 23 Kasım’da saat 18.00’de Mühlenstrasse’deki Bahide Arslan Evi önünde başlayacak. Evin önüne çelenk bırakıldıktan sonra Quellenhof salonuna geçilecek. Burada Arslan Ailesi adına Faruk Arslan ve oğlu İbrahim Arslan konuşacak.

Ayrıca Mölln Belediye Başkanı Jan Wiegels, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Schleswig-Holstein Eyalet Başbakanı Torsten Albig ve Almanya Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat, Sol Partili Beate Klarsfeld birer konuşma yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!