Mölln vahşeti festivalde

Güncelleme Tarihi:

Mölln vahşeti festivalde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2012 11:12

Hamburg Film Festivali’nde Alman yönetmen Malou Berlin’in Mölln vahşetinden ağır yaralı olarak kurtulan İbrahim Arslan’ı dört yıl izleyerek çektiği ‘Yangından Sonra’ isimli belgeseli de gösterilecek.

Haberin Devamı

BERLİNALE’den sonra Almanya’nın en önemli uluslararası film festivali olan 20. Filmfest Hamburg dün başladı. Tüm dünyadan 200’ü aşkın filmin gösterileceği ve dokuz farklı kategoride ödüllerin verileceği festivalde beş Türk yönetmenin filmini de gösterime girecek.

Festivalde Fatih Akın’ın memleketi Trabzon Çamburnu’da kurulmak istenen çöp arıtma tesisi tepki için çektiği belgesel ‘Cennetteki Çöplük’ Art Cinema Ödülü’ne aday. Zeki Demirkubuz’un ‘Yeraltı’ filmi ise Sinema Eleştirmenleri Ödülü’ne, Muzaffer Özdemir’in ‘Yurt’ filmi Yabancı Basın Ödülü’ne ve Belmin Söylemez’in ‘Şimdiki Zaman’ belgeseli ise NDR Genç Yönetmenler Ödülü’ne aday gösterildi. Ayrıca festivalde Emine Emel Balcı’nın ‘Seni Seviyorum’ isimli belgesel filmi de gösterilecek.

6 Ekim’e kadar
23 Kasım 1992’de iki neonazinin Mölln’de kundakladığı evde babaannesi, ablası ve kuzenini kaybeden ve kendisi ağır yaralı olarak kurtulan 27 yaşındaki İbrahim Arslan’ı dört yıl izleyerek hazırlanan ‘Yangından Sonra’ adlı belgesel de ilk kez bu festivalde seyirciyle buluşacak.

Yönetmen Malou Berlin’in yaptığı film, ırkçı terör örgütü NSU cinayetleri ile ilgili gelişmelerin yoğun bir şekilde gündemi belirlediği bu günlerde, unutulan ırkçı şiddet kurbanlarının bakış açısını yansıtıyor. Festival 6 Ekime kadar sürecek.

Festival takvimi
FİLMLERİN festivalde gösterim tarihi ve saatleri şöyle:

Yurt (Muzaffer Özdemir): 4 Ekim, saat 21.30’a Abaton sineması ve 6 Ekim saat 18.00’de B-Movie sinemasında.

Cennetteki Çöplük (Fatih Akın): Bugün saat 19.15’de, Cinemaxx Dammtor sineması ve 3 Ekim saat 21.30’da Passage sinemasında.

Yeraltı (Zeki Demirkubuz): 2 Ekim, saat 19.45’de, Studio 1 sineması ve 5 Ekim saat 22.00’da, Cinemaxx Dammtor sinemasında.

Seni Seviyorum (Emine Emel Balcı): 3 Ekim, saat 19.00’da Metropolis sinemasında.

Yangından Sonra (Malou Berlin): 3 Ekim, saat 19.00’da, Metropolis sinemasında.

Şimdiki Zaman (Belmin Söylemez): 4 Ekim, saat 19.00’da, Abaton sinemasında ve 5 Ekim saat 21.15’de aynı sinemasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!