Mölln kurbanları yarın anılacak

Güncelleme Tarihi:

Mölln kurbanları yarın anılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2010 10:43

23 Kasım 1992'de Mölln'de iki neonazinin kundakladığı evde can veren Bahide Arslan (50) ve Yeliz Arslan (10) ve Ayşe Yılmaz (14) vahşetin 18. yılında anılacaklar.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Schleswig Holstein Eyaleti'nin Mölln kentinde 18 yıl önce neonazilerin kundakladığı evde can veren Bahide Arslan (50), torunları Yeliz Arslan (10) ve Ayşe Yılmaz (14), yarın akşam düzenlenecek bir törenle anılacaklar. 23 Kasım 1992'de gece yarısı Lars Christiansen ve Michael Peters'in benzin dökerek kundakladığı Mühlenstrasse'deki evde hayatlarını kaybeden yurttaşlarımızı anmak için Hamburg Başkonsolosuluğu, Mölln Belediyesi, Miteinander Leben Derneği ve DİTİB tarafından ortaklaşa bir tören düzenlenecek. Önceki yıllarda da olduğu gibi anma törenine Hamburg'dan katılmak isteyenler için Başkonsolosluk otobüs kaldıracak. Başkonsolosluk otobüsün 23 Kasım Salı günü saat 15.30'da Dammtor'da kalkacağını belirtirken katılmak isteyenlerin 22 Kasım gününe kadar 040-44803314 numaralı telefondan yer ayırmaları gerektiğini bildirdi.

ACI OLAY UNUTULMADI
Başkonsolos Devrim Öztürk yaptığı yazılı açıklamada, “Vatandaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın bu anma etkinliğine katılması, söz konusu acı olayın unutulmadığını göstermek ve bu faciaya neden olan zihniyetin kınanması hususundaki kararlılığı sergilemek açılarından önem taşımaktadır” dedi. Anma töreni Mölln'deki DİTİB Fatih Camii'nde saat 17.00'de okunacak mevlit ile başlayacak. Daha sonra sessiz bir yürüyüşle Mühlenstrasse'deki evin önüne gidilecek ve çelenkler bırakılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!