Mölln kurbanları bugün anılıyor

Güncelleme Tarihi:

Mölln kurbanları bugün anılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2007 21:01

Tam 15 yıl önce neonaziler Lars Christiansen ve Michael Peters'in kundakladığı evde yanarak can veren Bahide Arslan (51), Yeliz Arslan (10) ve Ayşe Yılmaz (14) bugün (Cuma) düzenlenecek törenle anılacaklar.

Haberin Devamı

Almanya'da Mölln kentinde 15 yıl önce neonaziler Lars Christiansen ve Michael Peters'in kundakladığı evde yanarak can veren Bahide Arslan (51), Yeliz Arslan (10) ve Ayşe Yılmaz (14) bugün törenle anılacaklar.

1992 yılında Christiansen ve Peters'in 22'yi 23 Kasıma bağlayan gece saat 00.01'de kundakladığı iki evden biri olan Mühlenstrasse 9 numaradaki evde can veren üç yurttaşımız için anma töreni saat 16.20'da Mölln'deki Fatih Sultan Mehmet Camisinde yapılacak mevlit ile başlayacak. Arslan ailesinin üyelerinin yanı sıra Hamburg Başkonsolosu Mehmet Dönmez, Mölln Belediye Başkanı Wolfgang Engelmann'ın da (SPD) katılacağı anma etkinliği çerçevesinde sessiz bir yürüyüşle Mühlenstrasse 9 numaradaki Bahide-Arslan-Evi önüne gidilecek ve oraya çelenk bırakılacak.

Tören öncesi sabah saat 11.00'de Alman Museviler Merkezi Konseyi Genel Sekreteri Stephan Kramer, Almanya Türk Toplumu (TGD) Başkanı Kenan Kolat evin önüne bir çelenk koyacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!