Mölln kurbanları anıldı

Güncelleme Tarihi:

Mölln kurbanları anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2010 11:45

18 yıl önce Mölln'deki neonazilerin kundakladığı Mühlenstrasse'deki evde ölen Bahide Arslan (50), Yeliz Arslan (10) ve Ayşe Yılmaz (14) düzenlenen törenle anıldı.

Haberin Devamı

SCHLESWIG-HOLSTEIN Eyaleti'nin Mölln kentinde 23 Kasım 1992'de iki neonazinin kundakladığı evde yanarak can veren Bahide Arslan (50), Yeliz Arslan (10) ve Ayşe Yılmaz (14),katledilişlerinin 18. yılında anıldılar. Hamburg Başkonsolosluğu, Mölln Belediyesi, Miteinander Leben Derneği ve DİTİB tarafından ortaklaşa düzenlenen tören Fatih Camii'nde düzenlenen mevlit başladı. Arslan ailesinin üyelerinden Faruk Havva çifti, çocukları İbrahim, Yeliz, Namık, Ayten Arslan oğlu Emrah, Ahmet Arslan ve çok sayıda Möllnlü Türk ve Alman'ın yanı sıra Başkonsolos Devrim Öztürk ve Mölln Belediye Başkanı Jan Wiegels7in katıldığı törende mevlitten sonra sessiz bir yürüyüşle Mühlenstrasse'deki evin önüne gidildi. Burada evin önüne öldürülen yurttaşlarımızın anısına çelenkler bırakıldı ve mumlar yakıldı. Başkonsolos Öztürk ve Belediye Başkanı Wiegels ırkçılığı ve ayrımcılığı kınayıcı birer konuşma yaptılar. Törende bir çok kişi gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

İKİ CANİ DE ARAMIZDA
18 yıl önce Lars Christansen ve Michael Peters isimli iki neonazi 22 Kasım'ı 23 Kasım'a bağlayan gece saat 00.01'de önce Ratzeburger Strasse'de 42 Türk'ün oturduğu bir üç katlı evi kundakladılar. Dakikalar sonra cani ikili Mühlenstrasse'deki evi kundakladılar. Ratzeburger Strasse'de çok yaralıya rağmen şans eseri can kaybı olmazken, Mühlenstrasse'de üç yurttaşımız hayatı kaybetti. Pencereden atlayarak kurtulan Havva Arslan oğulları İbrahim ve Emrah, Ayten Arslan ve oğlu Emrah Arslan ağır yaralandılar. Ayten Arslan ve Havva Arslan bugün sakat durumdalar. Schleswig'de görülen davada Lars Christiansen 10 yıl gençlik cezasına, Michael Peters ise 15 yıl ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Christansen 7,5 yıl yattıktan sonra tahliye edildi. Peters ise 15 yıl yattıktan sonra “iyi halden” serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!