Moda dünyasının en hızlısı Türkiye

Güncelleme Tarihi:

Moda dünyasının en hızlısı Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 17:14

Almanya’nın Stuttgart kentinde Türk ve Alman hazır giyimüreticilerinin katıldığı ‘Tekstil Ülkesi Türkiye’ adlı toplantıda,Asya ülkelerinde tekstil üretiminde artan maliyetin Türkiye’yiönemli bir alternatif ülke yaptığı kaydedildi.

Haberin Devamı

TÜRK ve Alman hazır giyim üreticileri Stuttgart’ta bir araya geldi. İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (ITKIB) ve Güney Almanya Tekstil Üreticileri Derneği (Südwesttextil) tarafından organize edilen ‘Tekstil Ülkesi Türkiye’ konulu etkinlik Stuttgart Ekonomi Evi’nde yapıldı. Türk ve Alman tekstilciler arasında ilişki sağlamak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen toplantıya Türkiye’den ITKIB üyesi 16 ihracatçı tekstil firması katıldı. Südwesttextil üyesi Hugo- Boss, Mey, Gerry Weber gibi büyük Alman firma temsilcilerinin de katıldığı toplantıyı Ekonomi Bakanlığından Hartmut Reich açtı.

MALİYETLER YÜKSELDİ
Eyalette 16 bin Türk girişimci olduğunu, Türklere ait şirketlerde 80 bin kişinin istihdam edildiğini açıklayan Reich “Eyaletteki Türk işyerleri yılda 5 milyar Euro ciro ◊ yapıyor. Türkiye Almanya arasında yılda 26 milyar Euro’luk ticari ilişki var. Türkiye’de ise 4 bin 300 Alman şirket var. Tekstil sektöründe Asya ülkelerinde artan maliyet artışı Türkiye’yi önemli bir alternatif ülke yaptı. Türkiye AB’ye hem daha yakın. Ürünleri daha kaliteli“ dedi. Stuttgart Başkonsolosu Türker Arı genç nüfusu, eğitimli işgücü, uygun coğrafi konumu, bölgesindeki ülkelerle bağlantıları nedeniyle Türkiye’nin yatırımcılar için çok cazip ülke olduğunu söyledi.

DERS ÇIKARILMALI
Türk ekonomisinin ekonomik krizde yüzde 11,2 büyüdüğüne dikkat çeken Südwest Tekstil Başkanı Dr. Marcus Ostrop “AB ülkeleri Türkiye’yi örnek alsın. Almanya Çin’den sonra en büyük ithalatı Türkiye’den yapıyor. Ticari ilişkilerin daha da gelişmesini arzu ediyoruz. Stuttgart’ta bu ortamı sağladığımız için mutluyuz” dedi. Türk tekstil sektörünü tanıtan Mustafa Gültepe hazır giyimde Türkiye kadar hızlı model üreten ülke olmadığını açıkladı. “Türkiye hazır giyimde çok hızlı. Moda çok hızlı değişiyor. Tekstilde dünya genelinde ilk üç ülke arasındayız. Üretim hızlı. Alt yapı hazır. Yetişmiş personel sıkıntısı yok. İstanbul moda ve finans merkezi. Hazır giyimde 2010 yılında 21 milyar dolar ihracat yaptık. En büyük müşterilerimiz arasında Rusya, Almanya, ABD ve Irak yer alıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!