Miting Pazar gününe ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Miting Pazar gününe ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2007 20:01

AABF'nin 29 Aralık 2007 Cumartesi günü Köln'de düzenleyeceği büyük miting 30 Aralık 2007 Pazar gününe ertelendi. Miting saat 13.00'de Dom Meydanı'da yapılacak.

Haberin Devamı

ALMANYA Alevi Birlikleri Federasyonu'nun (AABF) 29 Aralık 2007 Cumartesi günü Köln'de düzenleyeceği büyük miting 30 Aralık 2007 Pazar gününe ertelendi. ARD Televizyonu'nda yayınlanan 'Tatort' dizisine tepki olarak düzenlenecek miting Pazar günü saat 13.00'de Dom Meydanı'nda yapılacak.

Mitingin tarih değişikliği konusunda AABF Genel Başkanı Turgut Öker şunları söyledi:

'Bilindiği gibi Noel öncesinde Dom Meydanı'na hediyelik eşyaların satıldığı bir çarşı kuruluyor. Meydandaki o çarşı hala kaldırılmamış. Polisten izin almak için yaptığımız başvuru da yetkililer bize meydanın ancak pazar günü boşaltılacağını söylediler. Ertelemenin nedeni bu. Mitingimize Avrupa'nın dört bir yanından çok geniş bir katılım bekliyoruz. Alman televizyonunun Alevileri aşağılanmasına tepkiler sadece Almanya ile de sınırlı değil. Avusturya, Hollanda, İsviçre, Fransa ve İsveç'ten de çok tepki var.

GENÇ KUŞAK ÇOK TEPKİLİ

Özellikle Avrupa'daki üçüncü kuşak Aleviler bu olaya yoğun tepki gösteriyorlar. Çünkü bu genç kuşağa mensup insanlarımızın bir çoğu Alevilerin aile içinde ensest ilişkiler yaşadığı şeklindeki alçakça bir suçlama ile ilk kez karşılaştıkları için adeta bir travma geçirdiler. ARD'nin bu sorumsuz yayını nedeniyle çocuklarımız yarın okullarda arkadaşları tarafından aşağılanacaklar.'

ALEVİLER VATANDAŞLARI DEÐİL Mİ?

Almanya'daki Türk Büyükelçiliği'nin ve başkonsoloslukların olaya sessiz kalmasını da eleştiren Genel Başkan Öker, 'Büyükelçi veya başkonsolosların sessizliğini anlamakta güçlük çekiyoruz. Ne büyükelçi ne de başkonsolos bizi telefonla bile aramadı. Büyükelçinin ve başkonsolosların bu sessizliği yoksa Alevileri kendi vatandaşları olarak görmemelerinin bir teyidi midir?' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!