Milyarderin evi dönerci oldu

Güncelleme Tarihi:

Milyarderin evi dönerci oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2008 14:18

3 bin 500 nüfuslu köy takımı Hoffenheim'ı, yaptığı transferlerle 1. Lig'e çıkartan Alman milyarder Dietmar Hopp, köyün ziyaretçi akınına uğramasına yol açtı. Mehmet Aksever'in şu anda dönerci olarak işlettiği Hopp'un doğduğu ev de müze gibi ilgi görmeye başladı.

Haberin Devamı

ALMANYA'NIN sayılı zenginlerinden "TSG 1899 Hoffenheim Spor Kulübü Başkanı" milyarder işadamı Dietmar Hopp'un Hoffenheim'daki doğduğu ev, şimdi bir Türk'ün ekmek teknesi oldu. Almanya'nın en zenginleri arasında gösterilen Dietman Hopp'un doğup büyüdüğü ve servetinin temellerini attığı evi, Almanya'ya iş bulmak ümidiyle gelen ve dönercilik yapan 38 yaşındaki Mardinli Türk genci Mehmet Aksever satın aldı. 15 yıl önce Almanya'ya yerleşen ve çeşitli yerlerde fırıncılık yapan 3 çocuk babası Mehmet Aksever, 2004 yılında milyarder işadamı Dietmar Hopp'un doğup büyüdüğü evi kiralayarak "Bistro Memo Pizza &Kebaphaus"u hizmete açtı.

Önce kiraladı sonra satın aldı

Hopp'un evinde 2 yıl kiracı olarak kalan başarılı girişimci Aksever, daha sonra borç edip banka kredisi kullanarak 2006 yılında evi satın aldı.
25 Türk ailenin de yaşadığı yaklaşık 3 bin 500 nüfuslu Hoffenheim'daki tek dönerci olan Mehmet Aksever, "Evi satın aldığımda burasının tanımış işadamı Hopp'un evi olduğunu bilmiyordum. Ben bu evi başka bir Alman'dan önce kiraladım, 2 yıl sonra da borçla satın aldım. Hoffenheim'in birinci lige çıkmasından sonra medyanın buraya ilgisi arttı. Bu kadar çok ilgi olacağını hiç tahmin etmemiştim" dedi.

Hopp ziyaret etmiş

Aynı zamanda TSG 1899 Hoffenheim'ın da başkanı olan Dietmar Hopp'un geçtiğimiz aylarda kente geldiğini ve ayak üstü görüştüğünü belirten başarılı Türk girişimci Aksever, "Sayın Hopp Hoffenheim'a geldiğinde doğup büyüdüğü eve de geldi. Selam vererek ayaküstü görüştük. Bir şeyler ikram etmek istedik, kendisini ağırlamak istediğimiz söyledik. Çok saygılı, nazik ve iyi biri. Sanırım önümüzdeki günlerde tekrar gelecek ve onu misafir etmekten mutluluk duyarım. Heyecanla gelecek günü bekliyorum" diye konuştu.

Hoffenheimlı futbolcuların uğrak yeri

Koyu bir Hoffenheim taraftarı olduğunu da vurgulayan Mehmet Aksever, takımın birinci lige çıkmasından sonra Hoffenheim'a ve işyerine ilginin arttığını belirtti. Takımda yer alan Türk futbolcular Selim Teber ve Ramazan Özcan'la birlikte Hoffenheim'lı futbolcuların sürekli gelip döner yediklerini söyleyen Aksever, "Kulüp binası ve antrenman sahası bize çok yakın. Futbolcular ve kulüp yöneticileri hemen hemen hergün buraya gelip döner yiyor. Çok iyi diyaloglarımız oluyor. Hatta bazen buraya gelenler bana takılarak, Hopp buradan çıktı ve zengin oldu. Belki sen de ileride onun kadar zengin olursun. Bu evin büyüsünü unutma" diye takıldıklarını anlattı.

Hopp isterse evi ona satarım

Milyarder işadamı Dietmar Hopp'un istemesi halinde doğup büyüdüğü evi tekrar kendisine satabileceğini esprili bir şekilde dile getiren Aksever, şirin köydeki yaşantısı hakkında ise şöyle konuştu: "Buraya önce kiracı olarak girdik sonra da Allah yardım etti satın aldım. Binanın alt katında dönerci dükkanı üst katında ise biz oturuyoruz. İşlerimiz iyi gitti yavaş yavaş evin borçlarını ödemeye başladık. İbrahim (10), Ramazan (8) ve Gülcan (7) isimli 3 çocuğum var. 2 oğlum Hoffenheim'ın genç takımlarında futbol oynuyor. Kızım ise yine Hoffenheim Kulübü'nün dans okuluna gidiyor. İşlerimiz şu anda çok iyi, takım birinci lige çıktıktan sonra daha da iyi oldu. Sayın Hopp buraya stad yaptırıyor. Birkaç ay içinde stad biter ve maçlarımızı burada oynamaya başlarsak işlerimizin daha da iyi olacağına inanıyorum. Dietmar Hopp gerçekten doğup büyüdüğü yeri unutmadı ve çok iyi yatırımlar yaptı. Onun sayesinde küçük köyümüz tüm dünyada tanındı ve bizim işlerimizde de canlılık oldu. Hoffenheim'da herkes onu çok seviyor ve teşekkür ediyor."




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!