Milletvekiline İsrail dayağı

Güncelleme Tarihi:

Milletvekiline İsrail dayağı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 13:19

İngiltere’nin aşırı solcu partisi Respect’in lideri milletvekili George Galloway, Londra’nın Notting Hill semtinde, görgü tanıklarının ifadelerine göre “Yahudi katliamı ile ilgili birşeyler” söyledikten sonra ona saldıran bir adam tarafından feci şekilde dövüldü.

Haberin Devamı

Cuma akşamı gerçekleşen saldırı sırasında yüzünden ciddi şekilde yaralanan ve kaburgasında kırıklar olduğundan şüphelenilen milletvekili, geçtiğimiz aylarda İsrail’in Gazze’ye yaptığı bombardıman ile ilgili sert açıklamaları ile gündeme gelmişti.

Galloway parlamentoda temsil ettiği Balford kentine yaptığı bir konuşmada “Gazze’de yaşananlardan sonra İsrail mallarının, İsrailli turistlerin ve İsrailli akademsyenlerin” Balford’a girmesini istemediğini belirtmiş ve bu nedenle İngiliz yahudiler tarafından ırkçılık ve ayrımcılıkla suçlanmıştı.

Galloway’ın sözcüsü konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında “George Notting Hill sokaklarında vatandaşlarla fotoğraf çektirirken bir adam üzerine atladı ve onu yumruklamaya başladı. Biz saldırının George’un İsrail ile ilgili olarak yaptığı yorumlarla ilgili olduğuna inanıyoruz çünkü saldırgan olay sırasında Yahudi soykırımı ile ilgili birşeyler söylüyordu” dedi.

Polis yetkilileri saldırı sonrasında Galloway’in Paddington sentindeki St Mary’s hastanesine kaldırıldığını ve saldırıyı gerçekleştiren kişinin tutuklandığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!