Milletvekili Mustafa Kemal Öztürk:

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili Mustafa Kemal Öztürk:
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2009 10:02

Bremen Eyaleti'nde şans oyunları makinaları bulundurma izni olmayan kulüp ve kahvehanelerdeki makinalar polis tarafından toplanıyor. Yasalara karşı gelenlere büyük para cezası veriliyor. Milletvekili Mustafa Kemal Öztürk, „Yapılan bu çalışmalar bir çok Türk ailesinin yuvasını kurtaracaktır“ dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'NIN Bremen Eyaleti polis teşkilatı işletme izni bulunmayan kulüp ve kahvehanelerdeki otomat ve bahis makinalarının da içinde bulunduğu tüm şans oyunları makinalarını topluyor. İki hafta önce başlayan çalışmalar doğrultusunda şimdiye kadar yüzlerce otomat ve şans oyunun makinaları toplandı. Bremen Eyaleti Yeşiller Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Mustafa Kemal Öztürk, yasalara karşı gelen, uyarılara rağmen izinsiz olarak şans oyunu makinaları bulunduran dernek veya kahvehanelere ağır para cezası verildiğini söyledi.
10 milyon Euro ceza
Uyarılara uymayanlara 50 bin ile 500 bin Euro arasında para cezası kesildiğini, şimdiye kadar 10 milyon Euro dolayında ceza kesildiğini belirten Öztürk, „Avrupa Birliği (AB) Anayasa Mahkemesi'nin 8 Eylül'de çıkardığı yasa doğrultusunda Bremen'de otomat ile şans oyunları makinaları yasaklandı. Zaten Bremen'de iki yıldır dernek ve kahvehanelerin otomat makinası bulundurması, şans oyunları oynatması yasaktı. Zaman zaman yapılan uyarılar vardı. Ancak yeni yasayla uyarılara uymayanlara para cezası verilip makinaları ellerinden alınıyor. Geçen hafta 50 kadar otomat ele geçirildi. Şans oyunları makinaları bundan sonra ancak özel izinle verilecek“ dedi.
Çocuk parasını yatırıyorlar
Öztürk, „Türkler bu oyunları çok oynuyor. Bazıları çocuk paralarını alıp bu oyunlara yatırıyor. Borç altına giren bazıları Türkiye'deki evini barkını satıp kendini kurtarmaya çalışıyor. Kumar yüzünden birçok anne ve çocuk gözyaşı döküyor. Başlatılan bu girişimle birçok yuva yıkılmaktan kurtarılacak. Otomat ve şans oyunları bulunan derneklerde ceza derneğin yanı sıra yönetim kurulu üyelerine de kesilecek. Çünkü dernekte bulunan her makinadan yönetim kurulu üyeleri sorumlu“ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!