Millet Vekiline patladı

Güncelleme Tarihi:

Millet Vekiline patladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2012 16:44

Almanya’da bulunan TBMM heyeti, vatandaşlarla buluşma toplantısında beklemedikleri bir tepkiylekarşılaştı. Dinleyicilerin bir kısmı, “Sadece siz konuşuyorsunuz, bizi dinleyen yok” deyince ortam gerildi.

Haberin Devamı

Eğitim amaçlı bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Almanya’ya gelen meclis heyetine Münihli Türklerin bir kısmı tepki gösterdi.

TBMM Araştırma Komisyonu üyeleri, Münih DİTİM Merkez Camisi’nde düzenlenen toplantıda Almanya’da yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi verdi. Milletvekillerinin açıklamalarından sonra bir kişiye soru sorma hakkı veren Başkonlos Hidayet Eriş,

“Başka soru almaya vaktimiz yok” deyince vatandaşlar patladı. “Siz konuştunuz biz dinledik. Bizi dinleyen yok. Koyun sürüsünden ne farkımız kaldı” diyen dinleyicilerden İlyas Yıldız’a salondakilerin büyük bir kısmı destek verdi.

“Bizim buradaki sıkıntılarımıza vaatten başka çare arayan yok, konsolosluk dert kapısı oldu, el atan yok” diyen vatandaşları sakinleştirmek için komisyon üyeleri ve Başkonsolos Hidayet Eriş, zor anlar yaşadı.

Toplantı sonunda AK Partili Şirin Ünal, Çiğdem Münevver Ökten, Tülay Selamoğlu, Mustafa Ataş ve CHP’li Recep Gürkan’dan oluşan milletvekili heyeti vatandaşlar tarafından abluka altına alındı. Vatandaşların bir kısmı da toplantının cuma namazına denk düşmesini eleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!