Michael Ballack kesik yedi

Güncelleme Tarihi:

Michael Ballack kesik yedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2012 11:23

Alman Milli Takım eski kaptanı Michael Ballack, milli takımdan sonra takımı Bayer Leverkusen'den de kesik yedi. Yedek kulübesine mahkum olan Ballack, takımdan ayrılıp Amerika'ya gitmeyi düşünüyor.

Haberin Devamı

ALMAN Futbol Milli Takım eski kaptanı Michael Ballack, milli takımdan sonra takımı Bayer Leverkusen'den de kesik yedi. 2010 Dünya Şampiyonası öncesi sakatlanan ve dünya kuppası kadrosuna alınmayan Michael Ballack, daha sonra iyileşmesine rağmen Teknik Direktör Joachim Löw tarafından kadroya alınmamıştı. şimdi ise takımı Bayer Leverkusen'de antrenör Robin Dutt tarafından yedek kulübesine mahkum olan Ballack, takımdan ayrılıp Amerika'ya gitmeyi planlıyor. Amerikan ekibi New York Red Bulls'un istediği Ballack, Leverkusen'in 6 milyon Euro yıllık kazanç ücretiyle en pahalı futbolcusu.

Ballack'ın aşağılanışı
Alman medyasında "Ballack'ın düşüşü, "Ballack'ın rezil oluşu" ve "Ballack'ın aşağılanışı" gibi manşetlerle verilen haberlerde Ballack'ın artık gözden düştüğü yorumları yapılmaya başlandı.

Son maçta Bremen deplasmanında 90 dakika yedek kulübesinde bekleyen Michael Ballack'ın buna razı olmayıp takım değeştireceği öne sürüldü. Bayer Leverkusen ile sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Ballack'ı isteyen olursa göndermek istediği belirtilerek "Ballack satışa hazır" denildi. Geçtiğimiz hafta sonunda da ilk 11'de görev verilen Ballack daha sonra değiştirilmiş ve Bayer Leverkusen Menajeri Rudi Völler ile kulüp Başkanı Wolfgang Holzhaeser "Ballack planımız tutmadı. Ballack istediğimiz seviyede performans göstermiyor. İsteyen kulüp varsa gelip bizimle transferini görüşebilir" denilerek eleştirilmişti. Ballack bu eliştrilere ise yanıt vermeyip suskunluğunu sürdürüyor.

İkinciliklere abone
Doğu Almanya'nın Görlitz Kenti'inde 26 Eylül 1976 yılında doğan Michael Ballack, Kasirslauten'de Bundesliga'yla tanışır. Bu takımda geçirdiği 3 yılın ardından büyük bir yıldıza dönüşür ve Almanya Milli takımının en büyük kozu olur. Transfer olduğu Bayern Münih'te büyük bir tecrübe edinen Ballack, Almanya Milli takımına kaptanlık yapmaya başlar. 2006 yılına kadar forma giydikten sonra gittiği İngiltere'nin ünlü ekibi Chelsea'da 2010 yılına kadar oynadı. Serbest bırakılan Ballack yine eski takımı Bayer Leverkusen'e dönmüş ve 2 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Birisi Kaiserslautern ikisi Bayern Münih olmak üzere üç kez Bundesliga şampiyonluğu, 2009/2010 sezonunda ise Chelsea ile İngiltere lig şampiyonluğu yaşadı. Bayer Leverkusen ile UEFA Şampiyonlar Ligi ikinciliği( 2002), Almanya Milli Futbol Takımı ile FIFA Dünya Kupası ikinciliği (2002), üçüncülüğü (2006) ve EURO 2008 ikinciliği yaşadı. Bu nedenle adeta ikinciliklere abone oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!