Mezarlıkta Müslümanlara yer tahsis edildi

Güncelleme Tarihi:

Mezarlıkta Müslümanlara yer tahsis edildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2012 14:51

Almanya'nın Dresden kentinde belediyeye ait "Heidefriedhof" adlı mezarlıkta Müslümanlar için 400 metrekarelik mezar yeri tahsis edildi.

Haberin Devamı

Berlin Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Eyalet Birliği'nden yapılan açıklamada, Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, Din Hizmetleri Ataşesi Hasan Hayri Yaşar, DİTİB Dresden Fatih Camii Din görevlisi Ali Aylanç ve dernek başkanı Mehmet Demirbaş'ın Dresden Belediye Başkanı Dirk Hilbert ile yaptıkları görüşmeler neticesinde, Dresden'deki diğer dini cemaatlerin de görüşleri alınarak adı geçen mezarlıkta Müslümanlar için yer tahsis edildiği, buraya Kıble istikametinde bir musalla taşı ve bir çeşme yaptırıldığı belirtildi.

Mezar alanının açılışına Hilbert'in yanı sıra, Saksonya eyalet hükümetinin temsilcileri, Berlin Din Hizmetleri Ataşesi Yaşar, Berlin DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Fatih Eroğlu ve çok sayıda kişi katıldı.

Hilbert ve Yaşar, yaptıkları konuşmalarda, böyle bir alanın tahsis edilmesinin Müslümanlar için olumlu ve sevindirici bir gelişme olduğunu, bunun diğer dinlere gösterilen saygının ve beraberce yaşama verilen önemin bir göstergesi olduğunu ifade ettiler.

Açılışta, din görevlisi Aylanç tarafından Kuran-ı Kerim okundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!