Mesut Özil’e İspanyol basınından övgü

Güncelleme Tarihi:

Mesut Özil’e İspanyol basınından övgü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2010 16:13

Geçtiğimiz hafta Real Madrid’e transfer olan ve 250 milyon Euro bonservis bedeli konan Mesut Özil bu takımın formasıyla çıktığı ilk maçta İspanyol basınından övgü aldı.

Haberin Devamı

REAL Madrid’e transfer olan ilk Türk futbolcusu Mesut Özil ilk maçında İspanyol basınından geçer not aldı. Hercules Alicante ile yapılan hazırlık maçında ilk onbirde sahaya çıkan ve 58 dakika oyunda kalan Mesut karşılaşma sonrası İspanyol spor basının en çok üzerinde durduğu isim oldu. “El Pais” Mesut için “Çok mükemmel top oynamadı. Ama sahada kaldığı sürede bize repertuarından parçalar izletti” diye yazdı. Maçta iki gol atan Fransız futbolcu Benzama yıldızlaşırken, Mesut’ta İspanyol basınından övgü aldı. Karşılaşmayı Real Madrid ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-1 kazandı.

26 NUMARALI FORMAYI GİYDİ
Morinho Mesut Özil’i sahaya ilk onbirde sürdü. Önce sağ kanatta ardından da ileri ikilinin arkasında oynatan Portekizli teknik adam genç futbolcunun geldikten beş gün sonra Real Madrid formasıyla çıktığı ilk maçta gösterdiği performanstan memnundu. Salı akşamı Real Madrid kendi seyircisi önünde Uruguay 1. lig ekiplerinden CA Penerol ile oynayacak. Bu arada Alicante karşısında Ronaldo, Ramos, Alonso, Cassilias gibi takımın yıldız futbolcuları forma giymedi. Bu hafta sonu başlayacak İspanya liginde Real Madrid Pazar günü Real Mallorca maçı ile sezonu açacak.

İSPANYOL GAZETELERİ MESUT İÇİN NE DEDİ?
AS ; “Mesut sahada kendini pek göstermedi. Ama hep boşa çıkarak pas almaya hazırdı. Real Madrid formasıyla onun çok daha iyi maçlarını göreceğiz. Beş günden bu yana Madrid’te olmasına rağmen Sergio Canales ile çok iyi anlaştılar” diye yazdı. Racing Santander’den gelen Canales İspanyol futbolunun gelecekteki en önemli yeteneklerinden biri olarak gösteriliyor.
El Mundo ; “Yapabileceklerinden bazı küçük örnekler bize gösterdi”
Marca ; “Mesut kendini sahada pek göstermedi. Ama ilk yarıda Real Madrid’in girdiği en önemli gol pozisyonu onun pasıyla geldi. Top onun ayağına gelince bu rakip için gol tehlikesi anlamına geliyor. Ronaldo’nun yanında artık lüks klase bir oyuncu daha oldu” diye yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!