Meslek eğitimiyle geleceğe yatırım

Güncelleme Tarihi:

Meslek eğitimiyle geleceğe yatırım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2010 12:16

Giessen'de Türk-Alman Sağlık Vakfı tarafından meslek eğitimiyle ilgili düzenlenen toplantıda, meslek eğitiminin geleceğe yatırım olduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Giessen kentindeki Kongre Salonu’nda düzenlenen bir toplantıda, meslek eğitiminin önemine vurgu yapıldı. Türk-Alman Sağlık Vakfı tarafından düzenlenen ve Job Starter, Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı, Almanya İçin Avrupa Sosyal Fonları (ESF), Avrupa Birliği (AB) ve Meslek Eğitim Federal Enstitüsü (BİBB) temsilcilerinin katıldığı "Meslek Eğitimi Geleceğe Yatırımdır" konulu bilgilendirme seminerine, eğitimci, sosyolog ve işyeri yöneticilerinden oluşan çok sayıda davetli katıldı.

ALMANYA'NIN GELECEĞİ SİZİN
Seminerin açış konuşmasını yapan Vakıf Başkanı Dr. Yaşar Bilgin, göçmenlerin Almanya’nın geleceği için gayretleri ve ekonomisine katkılarının ortada olduğunu belirterek, "Gördüğünüz gibi bütün gayretimizle, gençlerimiz ve onların geleceği içindir" dedi.
CDU Milletvekili, Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı Müsteşarı Dr. Helge Braun da, “Almanya’da meslek eğitimi çalışmalarının önemini çok iyi biliyoruz. Örneğin, önümüzdeki yıl sadece Hessen'de 3 bin yaşlı bakım personeline acil ihtiyacımız var" dedi. Müsteşar Braun, gençlerin hayata kazandırılması için pek çok kurumun adeta seferber olduğunu hatırlatarak, "Devlet bütün olanakları ile bu kurumlar ile işbirliği içindedir. Gençlerin geleceği, Almanya’nın geleceğidir. Bu gerçeği gören ve tüm bu projelere katkıda bulunanlara müteşekkiriz" diye konuştu.

GENÇLERİN BEŞTE BİRİ DİPLOMASIZ
Etkinlik çerçevesinde düzenlenen "Meslek Eğitimine Destek" konulu sempozyuma Hessen İş Ajansı adına Norbert Weber, Giessen İş Ajansı adına Beate Eimer, Inbas şirketinden Susanne Schindler, Eyalet Hükümeti adına Sabine Fischer, Petra Jung ve proje sorumlusu Cornelia Schneider katıldı.
Sempozyumda göçmen kökenli gençlerin yüzde 20'sinin meslek eğitimlerini tamamlamadan yarıda bıraktığı vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!