Meslek eğitiminde işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Meslek eğitiminde işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2011 22:06

Bavyera Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın eğitim merkezini ziyaret eden Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş ile Oda Başkanı Heinrich Traublinger ortak çalışma kararı aldı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Münih kentinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın modern meslek eğitim merkezini ziyaret eden Başkonsolos Hidayet Eriş ile Oda Başkanı Heinrich Traublinger Türk gençlerine diplomalı meslek kazandırmak için ortak çalışma kararı verdi.

Eğitim Ataşesi Mahmut Haçkalı, Ticaret Ataşesi Dr. Cevdet Baykal ve Çalışma Ataşesi Hüseyin Bağçeçi'nin de katıldığı toplantıda Türk gençlerinin meslek eğitimine ve kendilerine kayıtlı Türk işyerlerinin çırak yetiştirmesine büyük önem verdiklerini söyleyen Oda Başkanı Heinrich Traublinger, aileleri ve gençleri bilinçlendirmek için beraber çalışma teklifinde bulundu.

“Bizim için insanların nereden geldikleri değil, yaşamda nereye gittikleri önem taşıyor” diye konuşan Traublinger, “Genel nüfusu giderek yaşlanan Almanya'nın dinamik, yetişmiş, meslek öğrenimini başarıyla tamamlamış gençlere ihtiyacı var” dedi. Alman Odalar Birliği'nin Almanya genelinde en fazla meslek eğitimi veren kurum olduğunu vurgulayan Bavyera Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Traublinger, sadece temel meslek eğitimi vermediklerini aynı zamanda kalfalık ve ustalık sınavlarında ilk adres olduklarını söyledi. 50'ye yakın meslek dalında eğitim, öğretim verdiklerini kaydeden Traublinger, Türk gençlerini kazanmak için yürütülen birkaç proje olduğunu, ancak henüz yeterli derecede sonuç alınmadığını belirtti.

Başkonsolos Hidayet Eriş de Türk gençlerin eğitiminin en başta gelen konu olduğunu belirterek, şimdiye kadar olduğu gibi bundan böyle de yakın işbirliğine hazır olduklarını söyledi. İlk planda yaz tatili öncesi Türk ailelerin katılacağı geniş bir toplantı düzenlenmesine karar verildi. İkili görüşmeden sonra önceki yıl faaliyete geçen yeni eğitim merkezini gezen heyet, burada yetkililerden bilgi aldı. Branşlarında ustalık ve ihtisas eğitimi alan aralarında Türk gençlerin de bulunduğu öğrencilerle konuşan Başkonsolos Hidayet Eriş, elektro teknik öğrenen Deniz Arslan, Muhammed Sinan Çiftçi, Ercan Kahraman ve metal ustalığı öğrenen Murat Deniz isimli Türk gençlerinin nasıl eğitim gördükleri konusunda bilgi aldı. Ziyaret sırasında Türk heyetine Oda'da Türk gençlerinin meslek eğitimi konusunda proje yürüten Duran Dolu, eğitim merkezi yetkilileri Fritz Schöfinius ve Steffen Porschberger eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!