‘Meslek eğitimi konusunu gündemde tutun’

Güncelleme Tarihi:

‘Meslek eğitimi konusunu gündemde tutun’
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2023 19:41

Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Türk basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Konsolosluk rezidansındaki buluşmaya Bülent Sakarya, Ahmet Atilla, Gizem Merve Beşli isimli üç muavin konsolos da katıldı.

Haberin Devamı

TOPLANTIDA yaşanan deprem felaketi ve süreçle ilgili bilgi veren Başkonsolos Kaya, yardım malzemelerinin bir kısının bekletilmeden kargo uçaklarıyla bir kısmının ise TIR’larla deprem bölgelerine koordineli bir şekilde ulaştırıldığını söyledi. 4 haftadır sürdürülen çalışma yoğunluğunun ilk güne göre azalsa da devam ettiğini belirten Kaya, Avrupa’da faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşlarının yardım çalışmalarına dikkati çekti. İlk günlerden itibaren bölgeye giden Hasene ekibinin hem kurtarma çalışmalarına verdiği destek hem de mobil ekmek fırını ile depremzedelere sağladığı hizmetlerden bahseden Kaya, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) başlattığı yardım kampanyasında çok kısa sürede toplanan meblağın da yurt dışında yaşayan Türklerin duyarlılığını ortaya koyduğunu söyledi.

‘Meslek eğitimi konusunu gündemde tutun’

Türkiye’de yapılacak seçimler seçim için bölgede yaşayan vatandaşlar için başkonsolosluk bahçesine kurulacak çadırlarda 14 gün boyunca oyların kullanılacağını açıklayan Kaya, vatandaşların seçmen kütük listelerini e-devlet üzerinden kontrol etmelerini, seçmen kütüğünde isimleri bulunmayanların ise konsolosluğa gelerek ikâmetini ibraz etmeleri gerektiğini kaydetti. Bonn’da bir istatistik dairesinin son verilerine göre Almanya’da yaşayan ve meslek eğitimi alan yabancı genç sayısının Almanların çok gerisinde kaldığına dikkati çeken Kaya, basın mensuplarına “Lütfen bu konuyu sürekli gündemde tutun” çağrısı yaptı.

BAKMADAN GEÇME!