Meslek eğitimi kliple anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Meslek eğitimi kliple anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2009 15:12

SCHLESWIG-HOLSTEIN Eyaleti'nin Flensburg kentinde faaliyet gösteren Haydi Geleceğe Doğru Göçmen Gençler İçin Meslek Teşvik Projesi (HADZ), düzenlenen Gençlik Fuarı’nın ilgi odağı oldu.

Haberin Devamı

18 ayrı gençlik ve meslek eğitim kurumunun katıldığı ve yaklaşık 3 bin gencin ziyaret ettiği fuar, Löhmann Okulu'nun spor salonunda yapıldı. HADZ Projesi Müdürü Ali Baylan'ın yönetiminde akranlarını meslek eğitimine teşvik etmek için projeye katılan gençlerin çektiği rap müziği klibi büyük ilgi gördü. Farklı kökenden çok sayıda göçmen gencin yer aldığı klipte gençlere, meslek öğreniminin önemi hakkında mesajlar verildi.

Klip çok beğenildi

Ali Baylan, “Gençler rap müziğine çok meraklı. Onların dili ve kültürüyle verdiğimiz mesajlar daha etkili oluyor. Ayrıca klip çalışması çok zevk verdi. Flensburg’da yaşayan, ama toplumdan soyutlanmış, hor görülmüş, ceza yemiş ve okul hayatına küsmüş gençlerde klipte rol alarak motivasyon kazandılar” dedi. Klibin fuarda çok beğenildiğini ve bu nedenle polis müdürlüklerinden, okullardan, iş bulma kurumlarından, üniversitelerden ve çeşitli gençlik kurumlarından istendiğini söyleyen Ali Baylan, “Arzu edenler klibi http://www.hast-du-stress.de/seiten/hadz.htm sitesinden izleyebilirler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!