Meslek Eğitimi için öneriler

Güncelleme Tarihi:

Meslek Eğitimi için öneriler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2008 17:12

Çocuklarımızın meslek eğitimi için başvuru belgelerinin son derece itinali ve temiz bir şekilde hazırlanmaları gerekir. Gençlerimizin zaman geçmeden en çabuk bir şekilde meslek eğitimi yapmaları için müracaatta bulunmalarının tam zamanı.

Haberin Devamı

Eğitim yeri (Ausbildungsplatz) aramakta olan gençlerin bu perşembe 16 Nisan çalışma dairesine ait olan Berufsinformations-Zentrum BIZ; Friedrichstr. 39 (U-Bahn Kochstr.) saat 14:30 da düzenlenecek olan meslek eğitimi enfermasyon gününe katılmalarını öneriyorum. Orada meslek eğitimi veren sayılı Türk şirketlerinin standları kurulup bilgi verilecek. Meslek eğitimi verecek olan bu şirketlerin temsilcileriyle ve şu an meslek eğitimi görmekte olan gençlerle diyalog kurup bilgi sahibi olmak için kaçınılmaz bir fırsat. Bu çerçeve içinde başvuru belgesi hazır olan gençlerimiz hemen ilk görüşme ve anlaşma yapıp eylül ayında başlayacak olan yeni eğitim yılına başarılı bir şekilde girebilirler. Danışmanlık için ben ve BWK Eğitim merkezi görevlileri orada bulunup her konuda sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

Haberin Devamı

İsverenler meslek eğitimi için alacakları gençlerde iyi bir alt yapının olmasını isterler. Almanca'yı yazılı ve sözlü, matematik ve Türkçe'nin yanında bir yabancı lisanı konuşabilen gençlerde bu alt yapı sağlam olarak görülüyor. Bu yeteneklerin yanında hırslı, azimli, iletişim yeteneği iyi olan çalışmaya hazır disiplinli gençlerin şansları her zaman olduğu gibi bu ara da çok iyi görünüyor. Kısacası işletmeler üstlenilen görevleri kendi başına yürütebilecek, iş arkadaşları ile hedefe yönelik yapıcı ve birlikte çalışabilecek, takim ruhu olan gençleri isterler. Tabii ki iletişim gücü dediğim zaman komunikasyon kurabilen, nazik, saygılı davranmasını bilen güvenilebilir özelliklere sahip olmak gerekiyor.

Anne ve babaya verebileceğim öneriler arasında çocuğun güçlü ve zayıf olduğu taraflarını analize edip onu güçlü olduğu tarafa yönlendirmek en mühimlerinden biri olacak. Çoğu zaman gençlerimizin yapmak istedikleri meslek eğitimi ile güçlü oldukları yani yetenekleri arasında büyük farklarla karşılaşıyorum. Arzu edilen mesleğe gençlerin yeteneği olması şarttır. Ayrıca gençlerin sağlık durumuda göz önünde bulundurulmalıdır. Ağır yük taşımama, bel hastalıkları veya alerji gibi kısıtlamalar belirli mesleklerde dikkate alınmalıdır. BWK Jobstarter projesi kadrosu sizlerin ihtiyaç duyduğu konularda yardım etmeye hazırdır. Ayrıca tüm çalışma daireleri ve www.ihk-ausbildung.de ; www.bibb.de ve www.tdihk-ausbildungsprojekt.de

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!