Mesleği olmayanın şansı yok

Güncelleme Tarihi:

Mesleği olmayanın şansı yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2007 14:55

Federal Çalışma Ajansı Yönetim Kurulu üyesi Heinrich Alt, meslek eğitimi yapmayanların iş hayatında şansının olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Resim:b-heinrichalt,1,2
Berlin'de Sabahattin Sarı'ya ait elektronik eşya satış mağazası Manolya'yı ziyaret eden Federal Çalışma Ajansı Yönetim Kurulu üyesi Heinrich Alt, meslek eğitiminin önemine değindi. Kreuzberg Meslek Eğitim Merkezi BWK'nın bünyesinde başlatılan "Jobstarter" projesi çevresinde meslek eğitimi yapan gençleri yerinde ziyaret eden Heinrich Alt, "Meslek eğitimi yapmayan gençlerin iş bulması çok zor" dedi.
YERİNDE KONTROL

Manolya mağazasının Wedding şubesinde meslek eğitimi yapan altı genci ziyaret eden Alt, BWK Genel Müdürü Nihat Sorgeç ile Manolya Mağazası sahipleri Dilek Sarı ve Sebahattin Sarı'dan meslek eğitimi yapan gençlerle ilgili bilgi de aldı. Sorgeç, Alt'a özellikle Berlin'deki göçmen kökenli gençlerin meslek eğitim yeri bulmaktaki zorlukları anlatırken, Sebahattin Sarı ise bürokrasiden şikayetçi oldu. Türk kökenli işletmelerinin meslek eğitim yeri vermeye hazır olduğunu dile getiren Sarı, "Bizler elbette daha fazla gence meslek eğitimi olanağı sunmak istiyoruz. Fakat bürokratik engeller çok fazla. Ayrıca küçük işletmelerin maddi olarak da desteklenmesi gerekir" dedi.
BANKACILIK VE OTELCİLİK

BWK Genel Müdürü Nihat Sorgeç, bankacılık ve otelcilik alanında meslek eğitimi yapmak isteyen gençlerin kendilerine başvurmasını istedi. Sorgeç, "Son zamanlarda popüler meslek dalları arasında bulunan otelcilik ve bankacılık alanında çalışma ajansı ile ortaklaşa yeni bir proje başlattık. Bu alanda gençlere meslek eğitimi sunacağız. Bu alanlarda meslek eğitimi yapmak isteyenler 030- 21 00 39-25 numaralı telefondan bize ulaşabilir" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!