Meryem Avrupa Şampiyonluğunu kazandı

Güncelleme Tarihi:

Meryem Avrupa Şampiyonluğunu kazandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2007 22:06

Tay boksta dünyanın en yeteneklileri arasında gösterilen 20 yaşındaki Meryem Uslu,Yunan rakibi Marianna Kalergi'yi sert yumrukları sayesinde yere serdi. Uslu müsabakayı 4-0'lık puanla kazanırken, Avrupa şampiyonluğu kemerini beline taktı.

Haberin Devamı

Hamburg'da yaşayan 20 yaşındaki Meryem Uslu, tay boksta Yunanlı rakibi Marianna Kalergi'yi 4-0'lık puanla yenerek altın kemeri beline taktı ve Avrupa şampiyonu oldu.

Uzakdoğu sporuna karate ile başlayan genç Tay boksörümüz Meryem Uslu müsabakaya çok iyi hazırlandığını söylerken „Avrupa şampiyonu olmak için tüm gücümle çalıştım ve yumruklarımı konuşturdum' dedi.

Dünyanın en sert sporu sayılan tay boksu çok sevdiğini söyleyen , 56 kg'de Almanya Şampiyonluğu elinde bulunduran Gym Kwan kulübü sporcusu Meryem Uslu, Tay boksta uluslararası otorite olan antrenörleri Wolfgang Gier ve Stephan Dietrich ile her gün dört saat çalıştığını ve hedefinin önce Avrupa Şampiyonluğu ardından Dünya Şampiyonluğu olduğunu sözlerine ekledi.

Samsunlu ailenin kızı olan Uslu, Yunan rakibinin güçlü olduğunu ifade ederek, „Fakat ben çok iyi hazırlandım, kazanmak için elimden geleni yaptım, benim hakkımdı' diye konuştu.
Düzenlenen Tay boks müsabakasında diğer boksörümüz Hakan Kılınç rakibini nakavt ederek altın kemeri kazanırken, Orkun Sevinç ve Yalçın Akkoyun rakipleri karşısında puanla yenildiler.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!