Mersin-Berlin dostluk köprüsü

Güncelleme Tarihi:

Mersin-Berlin dostluk köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2011 19:55

Mersin Kızkalesi ile Berlin Reinickendorf İlçe Belediyesi arasında 2004'de başlatılan proje çerçevesinde iki belde kardeşliğe doğru adım atılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Berlin Reinickendorf İlçe Belediyesi'nin davetlisi olarak Almanya'ya gelen Mersin Kızkalesi'nden 12 kişilik heyet, kentin tarihi mekanlarını ziyaret etti. Reinickendorf İlçesi Belediyesi Gençlik, Çocuk ve Aile Merkezi (COMX) ile Kızkalesi Belde Belediyesi'nin maddi desteğiyle hayata geçirilen "Gençlik Projesi" çerçevesinde karşılıklı ziyaretler yapan gençler, Türk ve Alman kültürünü, adet ve gelenekleri ile sosyal yaşamlarını öğrenerek ön yargıları yok etmek için çaba sarf ediyorlar.

AMAÇ KARDEŞ KENT OLMAK
Mersin-Kızkalesi ile Berlin Reinickendorf İlçe Belediyesi arasında 2004'de başlatılan kültürlerarası iletişim, karşılıklı birbirini tanıma ve anlama projesi kapsamında gençlerin karşılıklı ziyaretlerde bulduğunu belirten Kızkalesi Belediye Başkanı Necati Kale, “Bu tür ikili işbirliğinin Reinickendorf ile Kızklesi'nin kardeş kent olmaya vesile olmasını temenni ediyorum. Bizleri ağırlayan Alman dostlarımıza gösterdikleri yakın ilgi ve misafirperverlikten ötürü teşekkür edip, onları Mersin'e Kızkalesi'ne davet ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!