Merkel'in tatil sırları

Güncelleme Tarihi:

Merkelin tatil sırları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2013 12:05

Avrupa'da kemer sıkma politikalarının en güçlü savunucusu olan Almanya Başbakanı Angela Merkel'in özel hayatında da çok farklı davranmadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Vanity Fair'ın İtalya'da yayımlanan dergisinde, Merkel'in her yıl İtalya'nın Ischia adasında yaptığı tatilin ayrıntılarına ilişkin bir makale yayımlandı.

Makale için Merkel'in eşi Joachim Sauer ile birlikte kaldığı otelin çalışanları, yemek yedikleri restoran ve ada sakinleriyle görüşmeler yapıldı.

Makaleye göre, Merkel, özel hayatında da tutumlu yaklaşımını sürdürüyor. Kendisi tatile resmi uçağıyla giderken, eşi Sauer ise kendi cebinden biletini satın alarak tarifeli uçuşla İtalya'ya ulaşıyor.

Merkel-Sauer çifti, tatillerinde lüksten uzak durmayı tercih ediyor. Vanity Fair'e konuşan otel görevlilerinin anlattığına göre, ikili yemekte içtikleri şarabın bitmemesi halinde, bu şişeyi saklatıp ertesi gün tekrar içiyor.

DOMATES SOSLU SPAGETTİ
Merkel'in yemek tercihleri de mütevazı. En çok tercih ettiği yemek, fesleğen ve domates soslu spagetti. İkili zaman zaman da kerevit ve ahtapot gibi yerel deniz mahsüllerinin tadına bakmayı ihmal etmiyor.

Haberin Devamı

Adada bulunan bir restoranın şefi Alessandro Mattera dergiye, Merkel'in yediği bir yemeğin tarifini istediğini söylüyor. Mattera tarifi verdiğini ve karşılığında da Merkel'in kendisini Berlin'e davet ettiğini belirtiyor.

Merkel, bu yıl içerisinde adada tatil yaparken, her zaman kaldığı otelde ekonomik kriz nedeniyle işten çıkarılan 59 yaşındaki uşak Cristofo Iacono'yu da evinde ziyaret etti. Iacono, bu ziyareti "Çok zarif bir jestti, çok mutlu oldum" diye tanımlıyor.

Yoğun güvenlik önlemlerinden rahatsız olan Merkel, genelde yalnız dolaşmayı tercih ediyor. Bazı sabahlar limana gidip balıkçılarla sohbet ediyor, bazıların da ise eşiyle birlikte kent merkezine uzun yürüyüşler yapıyor.

"UNUTMAYIN BEN DOĞU ALMANIM"
Merkel'in eczaneden kendi alışverişini kendisi yapması ve bazen de pizzacıdan paket pizza satın alması da derginin düştüğü diğer notlar arasında.

Derginin haberinde Merkel'le ilgili ilginç bir anekdot da yer alıyor. Merkel ile eşi bir gün deniz kenarında bir balık restoranına gidiyorlar. Restoranın garsonu, oturdukları masanın 1970'li yılların ünlü İtalyan yıldızları Al Bano ve Romina Power'ın her zaman tercih ettikleri yer olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Merkel ise bu ünlü ikiliyi tanımıyor ve garsonun şaşırması üzerine gülümseyerek, "Unutmayın, ben Doğu Almanya'da büyüdüm" yantını veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!