Merkel'in rakibi Steinbrück

Güncelleme Tarihi:

Merkelin rakibi Steinbrück
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2012 15:53

Almanya’da muhtemelen gelecek yıl eylül ayında yapılacak genel seçimlerde Başbakan Angela Merkel’e karşı Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Peer Steinbrück’ü aday göstereceği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

“Bild” Gazetesi internet sitesinde, parti yönetimine yakın çevrelere dayanarak verilen haberde, pazartesi günü yapılacak SPD Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, Genel Başkan Sigmar Gabriel’in eski Federal Maliye Bakanı ve Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyalet Başbakanı Peer Steinbrück’ün başbakan adaylığını ilan edeceği belirtildi.

2009 yılında yapılan genel seçimlerde Başbakan Merkel karşısında tutunamayan eski Federal Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in yeniden başbakan adayı olmaktan vazgeçtiği ifade edildi. Haberde, Sigmar Gabriel’in ise zaten birkaç hafta önce başbakan adayı olmayacağını açıkladığı da hatırlatıldı.

STEINBRÜCK KİMDİR?
Peer Steinbrück, 10 Ocak 1947’de Hamburg’da doğdu.1968 yılında liseyi bitirdi ve daha sonra Kiel Üniversitesi’nde ekonomi öğrenimi yaptı. 1969 yılından beri SPD üyesi olan Steinbrück, uzun süre Bonn’da Federal İmar İskan Bakanlığı’nda çeşitli birimlerde ve Başbakanlık Dairesi’nde görev aldı. 1992-2000 yılları arasında Schleswig-Holstein Eyaleti Ekonomi ve Ulaştırma Bakanlığı yaptı. 2000-2002 yılları arasında Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Maliye Bakanlığı ve 2002-2005 yılları arasında de NRW Eyalet Başbakanlığı yaptı. Büyük koalisyon (CDU/CSU-SPD) döneminde Merkel kabinesinde 2005-2009 yılları arasında Federal Maliye Bakanlığını üstlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!