Merkel'in internet sitesine tepki

Güncelleme Tarihi:

Merkelin internet sitesine tepki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2012 15:24

AVRUPALI Türk İşadamları Birliği (BTEU), Başbakan Angela Merkel'in Almanya'nın geleceği hakkında, halkı ile fikir alışverişinde bulunmak amacıyla açtığı internet sitesindeki “Almanya'nın geleceği nasıl olsun?” adlı anket çalışmasına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Alman halkının en çok önem verdiği konuların başında; sözde 1915'de Ermeni Katliamı inkarını cezalandıracak yasanın yapılmasının 147 bin 100 oy ve 951 yorum ile birinci sırada yer aldığına dikkat çeken BTEU Başkanı Ahmet Güler, “Buna göre Alman halkının en önemli sorunu 'Ermeni Meselesi'. 147 bin Alman Ermeni meselesi inkarına mahal vermeyecek bir kanun yapılmasını Almanya'daki en büyük sorun olarak görmüş. Acaba Alman Hükümeti Ermeni konusunda çıkarmayı planladığı bir kanun için toplumsal bir zemin mi hazırlıyor? Almanya'daki son skandal olan, 8 Türk, 1 Yunan işverenin öldürülmesi meselesinin, resmi makamlarca hasır altı edilmesi, kumandası elinde bulunan internet sitesinde 'Ermeni meselesi'nin oy sayısı toplamına 2-3 sıfır eklenmiş olabilir mi? sorusunu aklımıza getiriyor” dedi.

Sayı ve yorumlar birbirini tutmuyor
BTEU Başkanı Güler, anketin ikinci sırasında ise İslamiyet üzerine toplum ve medyada daha geniş bir tartışma ortamı yaratılması (138 bin 391 oy, 7 bin 850 yorum), üçüncü sırada ise Almanya'da yetişkinler için esrar kullanımının serbest bırakılması, kaliteli ve kontrollü uyuşturucunun piyasaya sürülmesinin (133 bin 871 oy, 4 bin 763 yorum) yer aldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“İslamiyet üzerine açık bir biçimde tartışma ve serbest esrar içme konuları ise 2 ve 3. sırayı almışlar. Alman hükümetinin resmi sitesinden ( www.dialog-ueber-deutschland.de ) ulaşılan bu kamuoyu yoklamasında garip bir durum var. 147 bin oy alan 'Ermeni meselesi inkarına ceza' için Alman halkı sadece 951 yorum yollamış. 138 bin oy ile ikinci önem sırasına yerleşen 'İslamiyeti açık tartışma' konusu ise birinciden sekiz kat fazla 7 bin 850 yorum almış. 133 bin oy ile üçüncü olan 'Serbest ve yasal esrar içme' konusu ise 4 bin 763 yorum almış. Alman halkı nedense en önemli meseleleri olan 'Ermeni meselesi inkarına ceza' konusuna çok az yorum yapmış. Yoksa değerli Alman halkı 'serbest ve yasal olarak esrar içme' konusuna 4 bin 763 yazı-yorum yollarken, en önemli konuları olan 'Ermeni' davasında neden 951 yazı-yorum yollasınlar?”

Tartışmaya açılacak
İnternet üzerinden vatandaşlar tarafından önerilen konu ve tavsiyelerin 15 Nisan 2012 tarihine kadar Almanya Başbakanı Merkel’e iletileceğini belirten BTEU Başkanı Güler, proje kapsamında en çok oy alan, uygulanabilir on tavsiyenin sahipleri ve bağımsız uzmanlar eşliğinde tartışmaya açılacağını, görüşmelerin ardından da konu hakkında Alman hükümetinin çalışmalar yapacağını söyledi. Güler, buna rağmen söz konusu bu proje çerçevesinde Yazar Dr. Ali Söylemezoğlu tarafından çifte vatandaşlık konusunda hazırlanan ankete olumlu oy vermeye davet etiklerini söyledi.

Adres şöyle:https://www.dialog-ueber-deutschland.de/DE/20-Vorschlaege/10-Wie-Leben/Einzelansicht/vorschlaege_einzelansicht_node.html?cms_idIdea=16546

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!