Merkel "Yola devam" dedi

Güncelleme Tarihi:

Merkel Yola devam dedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2010 11:36

Muhafazakar profile ağırlık verilmesi önerilerine rağmen CDU Genel Başkanı Angela Merkel, “Profil değişikliğine ihtiyaç yok. Olduğumuz gibi yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Başbakanı Angela Merkel, genel başkanlığını yaptığı Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) politikasında da, değerler anlayışında da bir değişikliğe ihtiyaç duyulmadığını söyledi. Parti içinde bazı çevrelerin “muhafazakar profile ağırlık verilmesi” talebinin de görüşülüğü CDU Merkez Karar Yürütme Kurulu'nun (MKYK) Brandenburg Eyaleti'nin Diedersdorf beldesinde yapılan iki günlük değerlendirme toplantısında, yeni profil arayışına gerek olmadığı görüşünde birleşildi.

Üç unsur önemli
Başbakan ve CDU Lideri Angela Merkel, muhafazakarlığın yanı sıra liberallik ve Hıristiyan sosyalliğin de CDU'nun temel değerlerini oluşturduğuna dikkat çekerken, bu üç unsurun da ihmal edilmemesi gerektiğini dile getirdi. CDU lideri, “Bizim yeni bir profil arayışına ihtiyacımız yok. Bir halk partisi olarak biz gücümüzü bu üç unsurdan alıyoruz. Parti politikamızda değişiklik yapmadan yolumuza kararlı bir biçimde devam etmeliyiz. Edeceğiz de” dedi.
CDU'lu Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı David Mc Allister de partide muhafazakar profilin ön plana çıkarılması önerilerine karşı çıktı. Muhafazakarların yerinin CDU olduğunu ve parti politikasının bunu çok iyi yansıttığını belirten de Mc Allister, “CDU hep muhafazakarların eviydi, öyle de kalacak” dedi. Mc Allister ayrıca yönetimden istifa eden Erika Steinbach'ın yerinin de CDU olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!