Memurlar yüzünden büyükelçi oldum

Güncelleme Tarihi:

Memurlar yüzünden büyükelçi oldum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2012 11:51

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Almanya’nın Baden- Württemberg Eyaleti’ni ziyaret etti.

Haberin Devamı

Karslıoğlu iki günlük ziyaretinin ilk günü Tübingen Ünivesitesi’ne bağlı İslam kürsüsü öğrencilerini, Stuttgart’ta Eyalet Meclisi’ni ve Baden Württemberg Eyalet Hükümeti bakanlarını ziyaret etti. Karslıoğlu eyalette yaşayan Türklerle de buluştu.

Karslıoğlu, Stuttgrat Feurbach DİTİB Camii yönetiminin düzenlediği ‘Vatandaşlarla Buluşma’ toplantısında duygulu anlar yaşadı. Toplantıya Karslıoğlu’nun babası Erdoğan Avni Karslıoğlu da katıldı. Almanya’da geçen çocukluğunu anlatan Karslıoğlu, şöyle konuştu: “Okuyup Büyükelçi olmasaydım şimdi sizin yanınızda oturuyor olacaktım. Aranızda bulunan babam hem çalışıyordu hem de dernek yöneticiliği yapıyordu. Bizleri büyük zorluklarla, büyük fedakarlıklarla yetiştirdi.

Allah kendisinden razı olsun. Almanya’da babamla yıllarca kaldım. Burada ne zorluklarla bu günlere gelindiğini, nasıl para kazanıldığını çok iyi biliyorum. O zamanlar konsolosluklarda memurların bizi nasıl azarladığını, nasıl m hakaret ettiklerini, emirler verdiğini hiç unutmam. Zaten bunları düzeltmeye o gün karar verdim. ‘Bu böyle gitmez’ dedim.

Okumalıyım ve okudum. Allah şükür bu gün burada büyükelçi olarak karşınızdayım. Ben sizden biriyim uzun saçım ve kulağımda küpemle. Artık konsolosluklarda o eski tarz davranışta bulunan memurlarımız olmayacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!