Mehteran coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Mehteran coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2011 18:48

Ehringshausen DİTİB Ayasofya Camii'nin düzenlediği dört günlük açık kapı gününe Offenbach Mevlana Camii'nin Mehteran Takımı gösterisi damga vurdu. Yüzlerce Türk ve Alman mehter marşıyla yürürken en önde Belediye Başkanı Jürgen Mock yer aldı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Ehringshausen kasabasında 1990'dan beri faaliyetlerini sürdüren DİTİB Ayasofya Camii'nin düzenlediği açık kapı günlerine mehteran takımının gösterileri damga vurdu. Offenbach Mevlana Camii'nin Mehteran Takımı'nın gösterileri kasabalaları büyülürken, yüzlerce Türk ve Alman mehter marşıyla yürüdü. Belediye Başkanı Jürgen Mock en önde yürüdü. Mehter takımı, yaklaşık iki kilometrelik bir güzergahta ilerledi. Türkler gösteriye alkışlarla tempo tutup, Türk bayrağı sallayarak eşlik ettiler.

UYUMA KATKI
Kasabada çok sayıda Türk kökenlinin yaşadığını belirten Ehringshausen Belediye Başkanı Jürgen Mock, "Kasabamızda faaliyetlerini sürdüren Ayasofya Camii çalışmalarıyla uyuma büyük katkı sağlıyor. Ayrıca ilk kez kasabamızda mehteran takımının gösterisini sunmaları mutlululuk verici" dedi. Caminin avlusunda düzenlenen kermeste ise mangalda kebap pişirilip davetlilere ikram edildi. Açık kapı gününde misafirleri selamlayan konuşmasında Ayasofya Camii Derneği Başkanı Mehmet Şaşmaz, "Açık kapı günlerimizde düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz kermesimizde Türk yemeklerini ve kültürünü tanıtıyoruz. Böylece yaşadığımız toplumda güzel bir dostluk örneği sergiliyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!