Meclis bombacısı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Meclis bombacısı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2013 16:31

NORVEÇ’te parlamento binasını havaya uçuracağını söyleyen aşırı sağcı yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Breivik saldırılarından ağzı yanan Norveç polisi, bu kez olağanüstü güvenlik önlemi aldı.

İhbarı alır almaz, parlamento binası ve çevresindeki yolları insan ve araç trafiğine kapatan polis, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda saldırıyı düzenleyeceğini söyleyen aşırı sağcı Norveçliyi kısa sürede yakaladı.

Görgü tanıkları, şahsın elinde ağır bir çanta ile otobüse bindiğini, üzerinde çelik yelek taşıdığını anlattılar. Asker Baerum bölgesi Emniyet Müdürlüğünden Marlow Grandalen, Hürriyet’e yaptığı açıklamada,

“Görgü tanıklarının ifadesine göre sarhoş şahıs üzerinde çelik yelek ile elinde ağır bir çanta taşıyormuş ve parlamentoyu havaya uçuracağını söylemiş. Daha önce yaşadığımız olaylardan edindiğimiz tecrübe gereği rizikoyu göze almak istemedik ve hemen ciddi bir şekilde güvelik önlemleri alarak şahsı yakalamak için harekete geçtik. Şahsın Akerhus’da otobüsten inerek, Lambertster yönünde ilerlediğini öğrendik. Lambertsted de üç ayrı adrese baskın düzenledik. Dün akşam aradığımız şahsı bu sabah yakalayarak gözaltına aldık. Sorgusu devam ediyor”dedi.

Bomba ihbarı nedeniyle Parlamento önünde ve çevresinde 4 adet ambulans, terörle mücadele bölümünden ağır silahlarla donatılmış polisler bekletildi. Oslo şehir meydanında alınan güvenlik önlemlerinin kinci bir karara kadar devam edeceği bildirildi.

Hafta başında da Norveç ordusu NATO’dan aldığı bilgiler doğrultusunda kırmızı alarm vererek orduya ait kışlalar ve binalarda, kraliyet sarayında çok yoğun güvenlik önlemleri almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!