Maviye bürünen Nürnberg büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Maviye bürünen Nürnberg büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2022 10:21

Nürnberg’in en önemli kültürel faaliyetlerinden biri olan Mavi Gece (Die Blaue Nacht) etkinliği, iki yıl aradan sonra 6-7 Mayıs tarihlerinde kent merkezinde gerçekleşti. Şehir etkinlik boyunca maviye bürünürken ışık oyunları, izleyenleri hayran bıraktı. 

Haberin Devamı

ETKİNLİK kapsamında, Nürnberg’deki Maliye ve Memleket Bakanlığı salonunda gerçekleşen‚ ‘Konsoloslukların Uzun Gecesi‘nde tanıtım yapan Nürnberg Başkonsolosluğu’na ilgi yoğun oldu. Şehir merkezi temel mavi renge büründü, muhteşem video projeksiyonları etkinliğe renk kattı. Kent merkezi, özellikle Nürnberg’in turistik yerlerinden biri olan Haupt Markt ve kale, ışık oyunları ile göz kamaştırdı. Halk bu gösterileri hayranlıkla izledi. 

Maviye bürünen Nürnberg büyüledi

TÜRKİYE TANITILDI 

Türkiye’nin Nürnberg Başkonsolosluğu, tanıtım standında Başkonsolos Serdar Deniz ile konsolosluk mensupları, ziyaretçilere Türkiye’yi tanıtarak onlara baklava, tulumba tatlısı ve çeşitli hediyeler sundular. Türk Hava Yolları (THY) bürosu da aynı stantta, Satış Müdiresi Sümeyye Ay tarafından tanıtıldı. Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Serdar Deniz, arkadaşımıza konu ile ilgili şu bilgileri verdi: “Öncelikle artık geleneksel hale gelen, geldiğimiz ‘Konsolosların Uzun Gecesi’ programına ben iki buçuk yıllık görev sürem dâhilinde ilk defa iştirak ediyorum. Pandemi koşullarından ötürü geçtiğimiz iki yıl zarfında bu etkinlik gerçekleştirilememişti. Ama ne mutlu ki, bu yılki ‘Konsolosların Uzun Gecesi’ programına, hem Başkonsolosluk, Eğitim Ataşeliğimiz, hem de Türk Hava Yolları ofisimizle birlikte topyekûn, güzel ve kapsamlı bir stantla mutluluğu yaşıyoruz. Diğer fahri konsolosluklar ile birlikte bu anlamlı geceye katılmaktan mutluluk duyuyoruz. İnşallah bu etkinlik devam ettiği sürece, bizlerde burada olduğumuz sürece bu etkinliğe katılmaya devam edeceğiz.” 

Haberin Devamı

Maviye bürünen Nürnberg büyüledi

THY HAFTADA ÜÇ GÜN UÇACAK 

THY Nürnberg Satış Müdiresi Sümeyye Ay ve Bahadır Kokmaz ise şu bilgileri verdiler: “Pandeminin etkisinin azalması ile beraber, uçuşuşlarımızda artış sağladık. Nürnberg’den şu an günde iki seferimiz var, onu yazın üçe çıkarmak istiyoruz Nürnberg-İstanbul’a ilave olarak da, haftada bir Adana direk seferlerimiz olacak .Çok fazla insan tekrar seyahat etmek istiyor, bu nedenle rezervasyonlarımız iyi” 

Haberin Devamı

Maviye bürünen Nürnberg büyüledi

140 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ 

Mavi Gece, saat 01.00’e kadar devam ederken, etkinliği 140 bin kişinin takip ettiği açıklandı. Çeşitli sanat ve eğlencelerle dolu iki gün yaşayan Nürnberg ve çevresinden gelenler hoşça vakit geçirdiler.

Maviye bürünen Nürnberg büyüledi

Maviye bürünen Nürnberg büyüledi



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!