Mastır ve doktora tezleri için burs

Güncelleme Tarihi:

Mastır ve doktora tezleri için burs
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2014 09:44

Başta Almanya olmak üzere yurt dışında mastır ve doktora yapan öğrencilere burs imkanı doğdu. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada yurt dışında yaşayan vatandaşların bulundukları ülkelerin eğitim, kültür ve akademik hayatlarına katılımlarını ve başarılarını desteklemek için burs vereceği bildirildi.

Haberin Devamı

Bursa ilgi duyan vatandaşların 7 Kasım - 19 Aralık 2014 tarihleri arasında http://yvb.ytb.gov.tr internet sitesi üzerinden başvuru yapması ve gerekli evrakların elektronik olarak yüklemeleri istendi. Program kapsamında yüksek lisans (mastır) tezi, doktora tezi ve doktora sonrası çalışmaların Almanya için 500 ila bin Euro arasında bir meblağ ile destekleneceği ifade edildi.

Şu bölümlerin başvuruya açıldığı bildirildi: Kimlik, Kültür ve Aidiyet Araştırmaları, Eğitim Araştırmaları, Ayrımcılık ve Hak İhlalleri, Göç Araştırmaları, Katılım Araştırmaları, Hukuk Araştırmaları, Akademik ve Entelektüel Durum, Sanat ve Edebiyat Araştırmaları.

Ayrıca, hukuk, siyaset, sosyoloji, psikoloji, pedagoji, tarih ve Türkoloji gibi sosyal bilim dallarında, yurtdışındaki Türk toplumunu ilgilendiren konularda araştırma yapan üstün başarılı araştırmacılara da başvurusu imkân sağlanacağı açıklandı.

Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya, İngiltere, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, Finlandiya, Portekiz, Norveç, Danimarka, İrlanda, Malta, Lüksemburg, Lihtenştayn, ABD, Kanada ve Avusturalya olmak üzere 21 ülkede ikamet eden vatandaşlarımızın başvuru yapabileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!