Marco filminde oynadı

Güncelleme Tarihi:

Marco filminde oynadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 10:43

Antalya tatilinde 13 yaşındaki İngiliz kıza tacizde bulunduğu iddiasıyla 247 gün tutuklu yargılanan Marco Weiss'in yaşadıklarını anlatan "247 gün" adlı filmde yargıcı canlandıran Erden Alkan "Senaryo iyi.

Haberin Devamı

ANTALYA'da tatil yaptığı sırada 13 yaşındaki İngiliz kıza tacizde bulunduğu iddiası ile tutklanan ve 247 gün tutuklu yargılanan Marco Weiss'ın konu edildiği "247 gün" adlı filmde Mainz'da yaşayan sanatçı Erden Alkan da oynadı. Alkan filmde yargıcı canlandırdı. Alkan, "Senaryo iyi. Ancak yapımcıyı ve yönetmeni, Geceyarı Expresi gibi olmasın diye uyardım. Beni rahatsız eden bölümler oldu. Bunu yapımcı ve yönetmen ile görüştüm. Söz aldıktan sonra filmde rol almaya karar verdim" dedi.


Böyle isim olmaz
Ünlü sanatçı Veronica Ferres ve Herbert Knaup'un rol aldığı filmde kamera karşısına geçen Alkan, "Senaryodan her şeyi yapabilirsiniz. Bu yüzden tereddütlerimi dile getirmek için yapımcı ve rejisör ile şahsen görüştüm. Bazı eksiklikler gördüğümü söyledim. Örneğin yargıcın adının Alepan olmasından rahatsızlık duyduğumu dile getirdim. Yapımcı Rolf Schleitzer ve rejisör Oliver Dommenget'a Türkçe'de 'Alepan' diye bir isim olmadığını bunun yerine Alakan ismini kullanmayı teklif ettim. Ayrıca senaryoda yargıç, 'Gereği düşünüldü' yerine 'Yüksek yargı adına' diye konuşuyordu. Bunun da doğru olmadığını söyledim.

Haberin Devamı

Polis yallah yalah demez
Özellikle polisin iki de bir 'Yallah yallah' diye hitap etmesi beni çok rahatsız etti. Türkiye'de böyle kelimenin kullanılmadığına dikkat çektim. Kaygılarımı dikkate alacaklarını söylediler, eksiklikleri giderdiler" dedi. Yapımcı ve rejisöre, "Bu film Geceyarısı Expresi'ne benzemesin uyarısı yaptığını belirten Erden Alkan sözlerini şöyle sürdürdü: "Almanya'da üç milyon Türk'ün yaşadığını, buna müsaade etmeyeceklerini hatırlattım. Projelerine karışmak gibi bir niyetim olmadığını, ancak senaryoda, Vural Öger gibi isimlerin geçtiğini hatırlatarak, 'Anlaşılan senaryo gerçeklere dayanıyor. Öğle ise bazı yerlerin değiştirilmesinde fayda var' uyarısında bulundum."


Ruslar dövüyor
Yapımcı ve rejisörün teklifleri kabul ettiğini hatırlatan Alkan "Filmin çekimi tamamlandı. Davanın çok uzun sürmesi eleştiriliyor. Marco cezaevinde bir defa kötü muameleye maruz kalıyor. Ancak bunun nedeni aynı hücrede kaldığı Ruslar. Ben rolümü Türkçe oynadım. Sözlerimiz Almanca alt yazı ile verilecek. Filmin tümünü görmedik. Çekimler çok iyi geçti. Merakla bekliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Ne olmuştu
Almanya'da Uelzen kentinde yaşayan Marco Weiss, Antalya'da tatil yaptığı sırada 13 yaşındaki İngiliz kızına tacizde bulunduğu iddiası ile tutuklandı. 247 gün tutuklu yargılanan Marco davası Almanya ve Türkiye arasında gerginliğe yol açtı. Marco 247 gün sonra suçlu bulunarak 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Marco'nun cezası tecil edilerek serbest kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!