Maratonda Ümmü ve Muharrem ile güldük

Güncelleme Tarihi:

Maratonda Ümmü ve Muharrem ile güldük
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2012 12:36

Düsseldorf’daki maratonda Türk milli atlet Ümmü Kiraz dokuzuncu oldu. Takımlar kategorisinde ise Ayyo adına yarışan Muharrem Yılmaz birinci sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Almanya’nın Düsseldorf kentinde bu yıl onuncu kez düzenlenen Uluslararası Metro Grup Düsseldorf Maratonu’na katılan milli atlet Ümmü Kiraz, kadınlar katogorisinde 02:28:05’lik derecesiyle dokuzuncu oldu.

14 bin atletin katıldığı 42 km’lik maratonda kadınlar kategorisinde Kenyalı Agnes Barsosio Jeruto 02:25:47’lik derecesiyle, erkekler kategorisinde ise Etiyopyalı Seboka Diriba Tola ◊ 02:08:25’lik dereceleriyle Düsseldorf 2012 Maraton’unda birinci geldiler.

2012 Londra Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek olan milli atlet Ümmü Kiraz, “Geçen yıla göre bu yıl koşu biraz daha zorlu geçti. Rakiplerim epey güçlü çıktı, fakat bu maraton benim için antrenman gibi oldu. Bu yıl Londra’da Türkiye adına yarışacağım için çok gurur duyuyorum’ diye konuştu.

Ayyo Team adına yarışan Muharrem Yılmaz 02:33:22’lik derecesiyle 2012 Düsseldorf Maratonn’unda takımlar kategorisinde birinci geldi. Muharrem Yılmaz, takım arkadaşlarına teşekkür ederek, “Almanya’da 10 yıldır düzenlenen Maraton koşusunda şimdiye kadar hiç bir Türk takımı birinci gelmemişti. Bu başarı bizim değil Türkiye’nin başarısıdır. Ülkem adına grur duyuyorum” dedi.

Düsseldorf Başkonsolosluğu adına Ünal Güden Muharrem Yılmaz’ı yarış sonrası tebrik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!