Mannheim’da Hitit Güneşi

Güncelleme Tarihi:

Mannheim’da Hitit Güneşi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2006 00:00

Almanya´da Baktat Eğitim Köprüsü ve Baktat Şirketler Grubu tarafından organize edilen \"Hitit Medeniyeti\" sergisi Mannheim Belediyesi Sergi Salonu´nda bir kokteyle açıldı.

Haberin Devamı

Samsun Kazım Özdemir İlköğretim Okulu öğrencilerinin bir yıl süren özverili çalışmalarıyla hazırlanan Hitit Medeniyeti sergisinin açılışında konuşan Baktat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan Baktat Eğitim Köprüsü ile eğitime ve Türkiye’nin tanıtımına büyük önem verdiklerini belirterek, \"Uygarlıkların beşiği olmuş Anadolu’nun bu eşsiz zenginliklerini Almanlara da tanıtmak istedik. Ayrıca biz bu eserleri hazırlayan gençlere destek vermek istedik\" dedi.

Samsun Kazım Özdemir İlköğretim Okulu Müdürü Çiğdem Öntürk Öntürk ise eserlerin hazırlanmasında Kültür Bakanlığı ile işbirliği içinde olduklarını ve bu eserlerin Almanya’ya getirtilmesinde verdiği destekten dolayı Baktat’a teşekkür etti. 4 Temmuz’a kadar açık olacak sergide Hitit Güneşi, Hitit tanrıları, seramikler, tekstil, kap kaçaklar ve heykeller sergileniyor.

MANNHEİM

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!