‘Makineler bizim yerimize düşünebilir mi’

Güncelleme Tarihi:

‘Makineler bizim yerimize düşünebilir mi’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2023 11:34

‘Almanya’da Türk ve Alman akademisyenlerin arasında bilgi etkileşimi sağlayan Türk-Alman Akademisyenler Birliği Göttingen 2023 yılı konferans takvimini Dr. Çağrı Mert Bakırcı’nın bilim dünyasının en güncel konularından yapay zeka üzerine yaptığı ‘Makineler bizim yerimize düşünebilir mi?’ konulu konferansı ile sonlandırdı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın farklı eyaletlerinden gelen akademisyenler, öğrenciler ve bilim meraklılarından oluşan izleyici kitlesiyle çok keyifli bir konferans gerçekleşti. Türkiye’de bilimi geniş kitlelere yayma amacıyla kurulmuş olan Evrim Ağacı Platformu’nun kurucusu olan Dr. Çağrı Mert Bakırcı, Türkiye’de bilim anlatıcılığı üzerine akla ilk gelen isimlerden biri. ODTÜ’deki üniversite yıllarından itibaren geniş kitlelere bilimi sevdiren Bakırcı, Göttingen’deki konferansında da günümüzde her yanımızı saran, ancak çoğu kişinin aslında ne olduğunu pek bilmediği yapay zekanın tarihsel yolculuğunu ve makine öğrenmesi gibi oldukça güncel konuları üzerine doktora tezini yazdığı evrimsel algoritmalar ile bağdaştırarak izleyiciyi bu konular üzerinde bilgilendirdi.

‘Makineler bizim yerimize düşünebilir mi’
NOBEL ÖDÜLLÜ BİLİM İNSANLARININ MEZARLARI ZİYARET EDİLDİ
Konuşmasını günümüzde aktif olarak kullanılan yapay zeka platformlarından örnekler vererek tamamlayan Bakırcı, sonrasında katılımcıların sorularını cevaplayarak konuşmasını sonlandırdı. Konferansın ardından dernek geleneklerine bağlı kalınarak Nobel ödüllü bilim insanların mezarları ziyaret edildi. Bakırcı, ayrıca Türk-Alman Akademisyenler Birliği Göttingen’nin Danışma Kurulu’nun yeni ve en genç üyesi seçildi. Üyelerin arasında İlber Ortaylı, Celal Şengör, Şevket Pamuk, Thomas Zimmermann gibi isimler de yer alıyor.
‘Makineler bizim yerimize düşünebilir mi’

BAKMADAN GEÇME!